Cégvilág

Fogyatékosok foglalkoztatását segítő hálózat alakul

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 2.
Rovat:

Fogyatékos emberek foglalkoztatását segítő hálózat alakul az Új Széchenyi Terv keretében, a csaknem ötmilliárd forintos program célja, hogy a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését képzésekkel vagy konkrét állásajánlatokkal segítsék – mondta az Emberi Erőforrás Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára egy szerdai szakmai konferencián.

A munkafeltételek változtatásának lehetőségei

Szerző: Prof. dr. Kiss György
Dátum: 2013. szeptember 30.
Rovat:

Vizsgálandó, hogy a munkaviszonyban milyen felhatalmazás alapján és milyen korlátokkal érvényesülhet az egyoldalú teljesítés-meghatározás, a munkáltató alakító hatalma. Továbbá, az egyoldalú teljesítés-meghatározás – mint a munkavállaló magatartásának munkáltató általi konkretizálása – milyen jogalapi feltételekkel alakulhat át a munkafeltételek megváltoztatásába.

Erős a munkahelyi önbizalmunk

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. szeptember 30.
Rovat:

A magyarok háromnegyede a munkahelyi terhek növekedésére számít, hatból öt munkavállaló úgy gondolja, hogy ezzel együtt minden feladatot el tud majd végezni. Ezzel mi vagyunk a legmagabiztosabb nemzet a Randstad Workmonitor kutatásban szereplő 32 országból. A készség alapú munkavégzésben azonban rosszul állunk.

Erkölcsi bizonyítványt a Központi Okmányirodából

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. szeptember 27.
Rovat:

A hatósági erkölcsi bizonyítványt október elsejétől új helyszínen, a Központi Okmányirodában lehet személyesen igényelni – tájékoztatott a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH).

Pályaválasztási kiállítások országszerte

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. szeptember 26.
Rovat:

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is útjára indul a Pályaválasztási Kiállítások rendezvénysorozat. Országszerte csaknem félszáz helyszínen, várhatóan több ezer kiállító részvételével zajlanak majd a programok.

A szüreti segítség is adóköteles

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. szeptember 26.
Rovat:

A szüret közeledtével ismét előtérbe kerül az egyszerűsített foglalkoztatás, hiszen a betakarítási munkák során gyakran néhány napig foglalkoztatják a munkavállalókat.

Adózási szabályok és a családbarát munkahely

Szerző: Dihen Lajosné
Dátum: 2013. szeptember 26.
Rovat:

Háromrészes családbarát munkahelyekről szóló cikksorozatunk utolsó részéhez értünk. Eddig megtudhatták, hogy mitől lehet családbarát egy cég, milyen gyermekmegőrzési formákat, intézményeket hozhat létre, hogy segítse az anyákat (ritkább esetben az apákat) a munkaerőpiacra történő visszatérésben. Most a kapcsolódó adótörvények szabályait  és az adórendszer adta lehetőségeket mutatjuk be.

A munkaerő-kölcsönzés és a kirendelés

Szerző: dr. Varga M. Péter
Dátum: 2013. szeptember 26.
Rovat:

Pontosan tíz évvel ezelőtt az akkori munkaügyi miniszter ezekkel a szavakkal zárt egy szakmai konferenciát: „Egy évtized alatt elérjük, hogy az atipikus foglalkoztatás lesz a tipikus”. Időközben az atipikus foglalkoztatási formák valóban megtöbbszöröződtek a hazai jogrendben, de a számarányokat ismerve látható, hogy a sokak által már akkor politikusi túlzásként értékelt jóslat nem vált be. Ennek okait e cikk témája és terjedelme nem hivatott feltárni, de az kijelenthető, hogy a munkáltatók túlnyomó többsége nincsen tisztában azokkal a rugalmas foglalkoztatási lehetőségekkel, amelynek a jogalkotók teret adtak.

Milyen irányba halad a munkaerő-kölcsönzés?

Szerző: dr. Burik Mária
Dátum: 2013. szeptember 25.
Rovat:

A közszféra jogában a munkaerő-kölcsönzés szabályozása szintén 2001-ben jelent meg először, lényegében kizárta a munkaerő-tevékenység végzését. Míg az egykori, Ktv. az állami és önkormányzati szférában teljesen megtiltotta a köztisztviselők munkaerő-kölcsönzéssel történő foglalkoztatását, addig a Kjt. csupán a hatálya alá tartozó költségvetési szervek alaptevékenysége ellátására foglalkoztatott közalkalmazottak munkaerő-kölcsönzés keretében történő foglalkoztatását tiltotta meg. Mi a helyzet most?