Cégvilág

200 ezer közmunkás dolgozik télen

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 9.
Rovat:

Az előzetes adatok szerint országosan körülbelül 200 ezer, ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 21 ezer embert vonnak be a november elsején induló téli közfoglalkoztatási programba – mondta Vinnai Győző megyei kormánymegbízott szerdán Tiszabercelen.

Kiküldetési szabályok: Magyarországról külföldre

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2013. október 8.
Rovat:

Az alábbiakban a magyarországi munkavállalók külföldi munkavégzésének lehetséges formái közül a kiküldetéssel foglalkozunk. Azaz, azzal az esettel, amikor a hazai munkáltató a munkavállalót gazdasági érdekből, ideiglenesen, a szokásos munkavégzési helyén kívül, Magyarországon kívül kötelezi munkavégzésre.
 

Külföldiek magyarországi kiküldetésének szabályai

Szerző: Kovács Szabolcs
Dátum: 2013. október 8.
Rovat:

Cikkünkben a külföldi munkavállalók magyarországi munkavégzésének lehetséges formái közül a kiküldetéssel foglalkozunk. Azzal az esettel, amikor a hazánkban nem honos munkáltató a munkavállalót gazdasági érdekből, ideiglenesen, a szokásos munkavégzési helyén kívül, Magyarországon kötelezi munkavégzésre.

Munkaviszony megszüntetés: kell-e indokolni, ha nem kell?

Szerző: Dr. Kulisity Mária
Dátum: 2013. október 7.
Rovat:

A magyar munkajog megszüntetési rendszerében vannak olyan egyoldalú munkaviszony megszüntetési módok, amelyeket nem kell indokolni. Ilyen például a próbaidő alatti munkaviszony megszüntetés, a nyugdíjas, vagy vezető állású munkavállaló határozatlan idejű munkaviszonyának felmondással való megszüntetése. Amennyiben a munkavállaló azonban bírósághoz fordul az általános magatartási követelmények, az egyenlő bánásmód és a rendeltetésszerű joggyakorlás megsértését állítja, a perben a bíróság mégis vizsgálja a megszüntetés indokait.

Fordított áfát szeretnének a munkaerő-kölcsönzők

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 7.
Rovat:

A feketén foglalkoztató vállalkozások kiszűrésére és a munkaerőpiac tisztítására tett javaslatot az atipikus foglalkoztatásban érintett négy legnagyobb érdekképviseleti szervezet, amelyek a kormánynak is eljuttatták javaslataikat – közölte a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ).

A munkavállalói felmondás is lehet jogellenes

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. október 4.
Rovat:

A munkaviszony jogellenes megszüntetéséből eredő perek többségében a munkavállaló kifogásolja a megszüntetés jogszerűségét. Ugyanakkor a munkavállaló is köteles a törvényben előírtak szerint megszüntetni a munkaviszonyát, a szabályok megszegése esetén pedig a munkáltató kártérítést követelhet.

Fogyatékosok foglalkoztatását segítő hálózat alakul

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. október 2.
Rovat:

Fogyatékos emberek foglalkoztatását segítő hálózat alakul az Új Széchenyi Terv keretében, a csaknem ötmilliárd forintos program célja, hogy a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését képzésekkel vagy konkrét állásajánlatokkal segítsék – mondta az Emberi Erőforrás Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára egy szerdai szakmai konferencián.

A munkafeltételek változtatásának lehetőségei

Szerző: Prof. dr. Kiss György
Dátum: 2013. szeptember 30.
Rovat:

Vizsgálandó, hogy a munkaviszonyban milyen felhatalmazás alapján és milyen korlátokkal érvényesülhet az egyoldalú teljesítés-meghatározás, a munkáltató alakító hatalma. Továbbá, az egyoldalú teljesítés-meghatározás – mint a munkavállaló magatartásának munkáltató általi konkretizálása – milyen jogalapi feltételekkel alakulhat át a munkafeltételek megváltoztatásába.

Erős a munkahelyi önbizalmunk

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. szeptember 30.
Rovat:

A magyarok háromnegyede a munkahelyi terhek növekedésére számít, hatból öt munkavállaló úgy gondolja, hogy ezzel együtt minden feladatot el tud majd végezni. Ezzel mi vagyunk a legmagabiztosabb nemzet a Randstad Workmonitor kutatásban szereplő 32 országból. A készség alapú munkavégzésben azonban rosszul állunk.