Cégvilág


2013. október 8.

Külföldiek magyarországi kiküldetésének szabályai

Cikkünkben a külföldi munkavállalók magyarországi munkavégzésének lehetséges formái közül a kiküldetéssel foglalkozunk. Azzal az esettel, amikor a hazánkban nem honos munkáltató a munkavállalót gazdasági érdekből, ideiglenesen, a szokásos munkavégzési helyén kívül, Magyarországon kötelezi munkavégzésre.

2013. október 7.

Munkaviszony megszüntetés: kell-e indokolni, ha nem kell?

A magyar munkajog megszüntetési rendszerében vannak olyan egyoldalú munkaviszony megszüntetési módok, amelyeket nem kell indokolni. Ilyen például a próbaidő alatti munkaviszony megszüntetés, a nyugdíjas, vagy vezető állású munkavállaló határozatlan idejű munkaviszonyának felmondással való megszüntetése. Amennyiben a munkavállaló azonban bírósághoz fordul az általános magatartási követelmények, az egyenlő bánásmód és a rendeltetésszerű joggyakorlás megsértését állítja, a perben a bíróság mégis vizsgálja a megszüntetés indokait.

2013. október 7.

Fordított áfát szeretnének a munkaerő-kölcsönzők

A feketén foglalkoztató vállalkozások kiszűrésére és a munkaerőpiac tisztítására tett javaslatot az atipikus foglalkoztatásban érintett négy legnagyobb érdekképviseleti szervezet, amelyek a kormánynak is eljuttatták javaslataikat – közölte a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ).

2013. október 4.

A munkavállalói felmondás is lehet jogellenes

A munkaviszony jogellenes megszüntetéséből eredő perek többségében a munkavállaló kifogásolja a megszüntetés jogszerűségét. Ugyanakkor a munkavállaló is köteles a törvényben előírtak szerint megszüntetni a munkaviszonyát, a szabályok megszegése esetén pedig a munkáltató kártérítést követelhet.

2013. október 3.

Sok cég kerül bajba adatlopás miatt

Kétszáz hazai kis- és középvállalkozás adatvédelmi és iratmegsemmisítési szokásait mérték fel egy reprezentatív kutatásban, amelyből kiderült, bár a kkv-k 90%-ánál vannak bizalmas jellegű iratok, 25%-uknál egyáltalán nincs semmiféle előírás ezek kezelésére. Ezek után nem meglepő, hogy szintén majdnem egyötödük már szenvedett el versenyhátrányt adataikkal való visszaélés miatt.

2013. október 2.

Fogyatékosok foglalkoztatását segítő hálózat alakul

Fogyatékos emberek foglalkoztatását segítő hálózat alakul az Új Széchenyi Terv keretében, a csaknem ötmilliárd forintos program célja, hogy a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését képzésekkel vagy konkrét állásajánlatokkal segítsék – mondta az Emberi Erőforrás Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára egy szerdai szakmai konferencián.

2013. szeptember 30.

A munkafeltételek változtatásának lehetőségei

Vizsgálandó, hogy a munkaviszonyban milyen felhatalmazás alapján és milyen korlátokkal érvényesülhet az egyoldalú teljesítés-meghatározás, a munkáltató alakító hatalma. Továbbá, az egyoldalú teljesítés-meghatározás – mint a munkavállaló magatartásának munkáltató általi konkretizálása – milyen jogalapi feltételekkel alakulhat át a munkafeltételek megváltoztatásába.

2013. szeptember 30.

Erős a munkahelyi önbizalmunk

A magyarok háromnegyede a munkahelyi terhek növekedésére számít, hatból öt munkavállaló úgy gondolja, hogy ezzel együtt minden feladatot el tud majd végezni. Ezzel mi vagyunk a legmagabiztosabb nemzet a Randstad Workmonitor kutatásban szereplő 32 országból. A készség alapú munkavégzésben azonban rosszul állunk.

2013. szeptember 27.

Erkölcsi bizonyítványt a Központi Okmányirodából

A hatósági erkölcsi bizonyítványt október elsejétől új helyszínen, a Központi Okmányirodában lehet személyesen igényelni – tájékoztatott a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH).