Cégvilág


2013. július 10.

Fontos tudnivalók a nyári diákmunkáról

A nyári szünidőben sok diák vállalkozik arra, hogy rövidebb-hosszabb ideig munkát vállaljon. A nyári munkavégzés rövidebb időtartama és az élettapasztalat hiánya miatt azonban a diák munkavállalók jobban ki vannak téve ama veszélynek, hogy munkáltatójuk ilyen vagy olyan formában megrövidíti őket. Általános tapasztalatunk szerint viszonylag csekély az életkori korlátozások megsértésével foglalkoztatott fiatalok száma (a jogellenes gyermekmunka), annál gyakoribb viszont a legálisan foglalkoztatható fiatal munkavállalók körében a munkaszereződés nélküli foglalkoztatás.

2013. július 8.

A munkaviszony megszüntetése III.

Cikksorozatunkban – négy részletben – végig vesszük a munka törvénykönyvének a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos szabályait. Mostani cikkünk az azonalli hatályú felmondás szabályait mutatja be.

 

2013. július 8.

A kiléptetés menete

Mi a munkabér kifizetésének, illetve a kiléptetéskor szükséges igazolások átadásának határideje? Mindez kiderül az RSM DTM blogbejegyzéséből.

2013. július 4.

„Még nem jön a nagy e-könyv boom”

A CompLex Kiadó 2011. októbere óta foglalkozik a nyomtatásban megjelent szakkönyveinek elektronikus kiadásával. Az elmúlt két és fél évben rengeteg tapasztalat gyűlt össze az e-könyvekről, mind a készítési és megjelentetési folyamatokat, mind a kereskedelmet tekintve. 2013. július 1-jével a kiadó új e-könyv kiszolgálási  rendszert vezetett be az online felületeken, hogy az ügyfelek még egyszerűbben és kényelmesebben jussanak hozzá az elektronikus változathoz, egyúttal megkezdődött az Amazon Kindle típusú e-könyv olvasó eszközök teljeskörű formátumtámogatása is. Ennek kapcsán beszélgettünk Tóth Gáborral, a CompLex Kiadó ügyvezető igazgatójával a hazai e-könyv piacról és saját tapasztalataikról.

2013. július 4.

„Nyáron mindig nagyon meleg van, …..”

A munkahelyi stressz egyik jellemző forrása az a világhálóról letölthető rövid képsor, amelyben két egymás mellett ülő, képernyő előtt munkát végző ember próbál koncentrálni az éppen aktuális feladatára. Feszülten figyelik a monitort, megpróbálnak minden egyéb, az összpontosítást zavaró körülményt kizárni, egymásra nem tekintenek, csak mereven néznek előre. Az asztalok érintkezési felületén távirányító fekszik. A távirányító a klíma beállítását szabályozza. A következő pillanatban az egyik munkavállaló megragadja a kapcsolót és állít a klímaberendezés hőfokán. A maga által irányított változást elégedett arckifejezéssel nyugtázza, és ez az elégedettség a székben hátradőlő testtartásában is megmutatkozik. A kapcsoló visszakerül a helyére, de nem élvezheti tovább nyugalmát, mert a másik kéz ragadja meg és működésbe lendül. Most a másik munkavállaló állít a szobahőmérsékleten és hasonló testbeszédet mutatva élvezi az általa kedvezőbbnek tartott klíma hatásait. A mozdulatok azonban ismétlődnek. Rövidülnek az elégedettség pillanatai, a kedvezőbb hőmérsékletben bízó személy egyre kisebb ideig tud nyugodtan dolgozni, a mellette ülő másik munkavállaló egyre gyorsabban reagál a „klímaváltozásra”. A jelenet végén szinte már csak a távirányítóért folytatott „közelharc” látható.

2013. július 1.

A rendes szabadság kiadása

A szabadság célja az évi szokásos hosszabb egybefüggő pihenés, kikapcsolódás, regenerálódás biztosítása. Ezen időtartam alatt a munkavállaló mentesül a munkavégzési, illetve rendelkezésre állási kötelezettsége alól; ha a munkáltató ilyet előír számára a szabadsága alatt (pl. laptopon történő kapcsolattartást, esetleges munkavégzést), akkor az már nem minősül szabadságnak, hanem a szabadság megszakításának szabályait kell alkalmazni. Szabadságra jogosít a munkában töltött idő, továbbá a törvényben felsorolt egyéb időtartamok. A szabadság 20 nap alap-, és különféle jogcímeken járó pótszabadságokból áll. Cikkünkben a munkáltató által a jogosultsági szabályok alapján megállapított évi rendes szabadság kiadását tárgyaljuk, figyelemmel az egyes törvényeknek a távolléti díj számításával és a közpénzek szabályozásával összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CIII. törvény [Módtv.] alapján hatályba lépő változásokra is.

2013. július 1.

Olcsóbb a roaming az EU-ban

Az unión belüli barangolás esetén a kezdeményezett hívások díja hétfőtől majdnem 15 százalékkal, a fogadott hívásoké megközelítőleg 10, az SMS-küldéseké 8,2 százalékkal csökkent. A mobilinternetezésért harmadával kevesebbet kell fizetni mostantól az Európai Unión belül, beleértve a most csatlakozott Horvátországot is a vonatkozó európai parlamenti- és tanácsi rendelet alapján.

2013. július 1.

A munkaviszony megszüntetése II.

Cikksorozatunkban – négy részletben – végig vesszük a munka törvénykönyvének a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos szabályait. Mostani cikkünk a felmondás szabályainak részletes bemutatása.

2013. június 28.

A munkaviszony megszüntetése I. rész

Cikksorozatunkban – négy részletben – végig vesszük a munka törvénykönyvének a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos szabályait.