Cégvilág


Compliance-funkció kialakítása a köztulajdonú vállalatoknál
2022. április 26.

Compliance-funkció kialakítása a köztulajdonú vállalatoknál

A compliance fontos szerepet játszik a köztulajdonban álló gazdasági társaság belső kontrolljainak, kockázatkezelésének folyamatos fenntartásában, fejlesztésében, ami a társaság tagjainak és a tulajdonosi joggyakorlónak is alapvető érdeke.

2022. április 21.

Gyanúsak a versenyhivatalnak egy szőnyegáruház reklámjai

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Szőnyeg galéria Kft.-vel szemben, mivel a budapesti cég reklámgyakorlata több szempontból is tisztességtelenek minősülhet, a kereskedés többek között ál-végkiárusítással és fiktív akciókkal próbálhatja meggyőzni a fogyasztókat.

Mi az a keretszerződés?
2022. április 21.

Mi az a keretszerződés?

Valószínűleg sokan találkoztak már azzal a kifejezéssel, hogy keretszerződés, de tudjuk-e, hogy miről is van szó pontosan? Ezt igyekszünk bemutatni jelen írásunkban.

A felhasználási szerződésről
2022. április 14.

A felhasználási szerződésről

A fényképfelvételek felhasználását sokszor megnehezíti, hogy azok igen szigorú szerzői jogi védelem alatt állnak.

2022. április 13.

Tesco-ingatlanokba fektetett az Adventum

Az Adventum egy 18 elemből álló, magyarországi és cseh, a Tesco által fémjelzett kiskereskedelmi park megvásárlására irányuló szerződést írt alá, a mintegy 280 millió eurós tranzakció az Adventum ötödik alapja, az Adventum Penta legújabb, egyben az Adventum eddigi legnagyobb akvizíciója – közölte a magyar kötődésű befektetési alap.

Lehet-e a munkaidő mértéke csupán heti pár óra?
2022. április 13.

Lehet-e a munkaidő mértéke csupán heti pár óra?

Nincs akadálya, hogy egy munkaszerződést az általános, teljes munkaidőnél jóval alacsonyabb, heti-havi pár órás időtartamra kössenek meg. Ez is lehet életszerű, azonban az alábbi munkajogi és társadalombiztosítási szabályokra érdemes odafigyelni.

2022. április 11.

K&H: Négyszeresére nőttek a zöld befektetések

Bár jelenleg a pénzintézet által kezelt vagyon 8 százaléka van a fenntartható fejlődés alapokban, látszik, hogy egyre nyitottabbak a magyarok derül – ki a cég közleményéből.