Tesco-ingatlanokba fektetett az Adventum


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Adventum egy 18 elemből álló, magyarországi és cseh, a Tesco által fémjelzett kiskereskedelmi park megvásárlására irányuló szerződést írt alá, a mintegy 280 millió eurós tranzakció az Adventum ötödik alapja, az Adventum Penta legújabb, egyben az Adventum eddigi legnagyobb akvizíciója – közölte a magyar kötődésű befektetési alap.

A közlemény szerint az alapjain keresztül az Adventum Csoport immár 700 000 négyzetméternyi kereskedelmi ingatlant birtokol és kezel a legfőbb kelet-közép európai országokban, kezelt vagyona eléri az 1 milliárd eurót.

A most megszerzett 360 000 négyzetméteres kiskereskedelmi park hálózat jelentősen növeli az Adventum Csoport egyre növekvő kelet-közép európai eszközportfólióját.
Az OTP Bank Nyrt. és az Erste Group (az Erste Group Bank AG és az Erste Bank Hungary Zrt.) banki konzorciuma új, 150 millió eurós akvizíciós hitelkeretet biztosított a portfólió megvásárlásának finanszírozására.

Az Adventum Csoport kelet-közép európai ingatlanbefektetésekre összpontosító befektetési alapkezelő társaság 2016-ban jött létre, tulajdonosait kizárólag a menedzsment tagjai alkotják. A menedzsment tagjai eddig összesen 2 milliárd euró értékben hajtottak végre befektetéseket a régióban. A csoport az alternatív befektetési alapkezelőkről szóló irányelv hatálya alatt működik, Magyarországon és Máltán bejegyzett alapkezelő társaságokkal.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek