Bejegyzések civil szervezetek gazdálkodása címkével


2022. június 1. Cégvilág

ÁSZ kisokos a civil szervezetek ellenőrzéséről

Rengeteg sajtómegkeresés és levél érkezett az ÁSZ-hoz a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek ellenőrzésével kapcsolatban. Az alábbiakban minden felmerült kérdésre válaszolt adnak, egyszersmind áttekintik az ellenőrzés teljes folyamatát, beleértve a felkészítő állomásokat is.

2021. augusztus 13. Világjogász

Nincs jogi alapja annak, hogy pert indítson a magyar kormány a támogatásokért a norvégok szerint

Nincs alapja semmilyen jogi eljárásnak Norvégia ellen ebben az ügyben – válaszolta a 444.hu kérdésére Ine Marie Eriksen Soreide norvég külügyminiszter. Július 22-én sajtóhírekből derült ki, hogy Magyarország elesik a 77 milliárd forintos támogatástól, mert nem sikerült a donor országokkal (Norvégi, Izland és Liechtenstein) megállapodni arról, hogy ki dönthet az ebből az összegből a civileknek szánt 4 milliárd sorsáról. A norvég külügyminisztérium augusztus elején erősítette meg, hogy nem elérhetők Magyarország számára a Norvég Alap forrásai, a magyar kormány jogi lépéseket ígért.

Civil beszámolók elektronikus beküldése
2020. október 14. Napi

Civil beszámolók elektronikus beküldése

A civil szervezetek 2019. évre szóló beszámolóinak benyújtási határideje ebben az évben – a koronavírus miatt kialakult járványhelyzetre tekintettel – 2020. szeptember 30. napjára módosult.