Bejegyzések családon belüli erőszak címkével


Családon belüli erőszak és a mediáció
2020. szeptember 16. Szakma

Családon belüli erőszak és a mediáció

A családon belüli erőszak esetében, bármely családtagra irányuljon is az erőszak, a szakemberek – elsősorban nőjogi aktivisták egy csoportja – szerint nem megengedhető a mediáció, legalábbis annak klasszikus formája, hiszen a felek nincsenek egyenrangú helyzetben, az áldozat és nemegyszer a szemtanúk is kiszolgáltatottak, félnek, fenyegetettségben élnek.

2020. augusztus 29. Napi

Bántalmazta nagymamáját, leültették, szabadulása után betört hozzá

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 24 éves férfinek a letartóztatását, aki a nagymamája bántalmazása miatt kiszabott börtönbüntetésből szabadulva, újabb, ezúttal vagyon elleni bűncselekményt követett el a sértett sérelmére.

2019. december 13. Napi

15 évet kapott a brutális ámokfutó

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta pénteken a Szeged Ítélőtábla azt a szentesi férfit, aki 2013-ban brutálisan bántalmazta lakótársát, majd négy évvel később ámokfutása során saját gyermekeire és édesanyára támadt.

A törvény a bántalmazott mellett áll
2019. szeptember 25. Napi

A törvény a bántalmazott mellett áll

A családtagok, barátok vallomása, vagy a szomszédok által tapasztalt események is elegendőek lehetnek ahhoz, hogy a bántalmazót utolérje a törvény. A kapcsolaton belüli erőszak tényállása szakít a régi vélekedéssel: nem kell, hogy vér folyjon. A törvény adta lehetőségekről az OBH beszélgetett dr. Frech Ágnessel, a Be. hatályosulását támogató munkacsoport elnökével.