Bejegyzések a ‘Európai Bizottság’ címkével ellátva

Multik titkos adómegállapodásai a tagországokkal

A multinacionális vállalatok és az uniós tagállamok közötti titkos adómegállapodások rekordszinten állnak. E kérdésben az Európai Bizottság átfogó vizsgálatokat indított a tagországok ellen, hiszen több millió eurónyi elmaradt adóbevételről (is) van szó.

1.49 milliárd euróra büntette az EU a Google-t, reklámozási politikája miatt

Az Európai Bizottság vizsgálata során megállapította, hogy a Google visszaélt piaci erőfölényével, amikor a szerződéses partnereivel olyan megállapodásokat kötött, amelyek korlátozták a szerződő partnereket a Google versenytársainak értékesítsék hirdetési felületeiket.

Az Európai Bizottság határozottabban akar fellépni az álhírek ellen

Az Európai Bizottság ma közzétette a 2018 októberében elfogadott félretájékoztatás elleni gyakorlati kódex aláíró feleinek első jelentéseit. A Bizottság üdvözli az elért eredményeket, azonban a közelgő 2019. évi uniós választások fényében további erőfeszítések megtételére szólította fel az aláírókat.

EB: új szabályok rendezik az eltérő nemzetiségű párok vagyonjogi helyzetét

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. január 29.
Címkék: , ,
Rovat:

Eltérő nemzetiségű házaspárok, vagy bejegyzett élettársi kapcsolatban élők vagyonjogi rendszerére vonatkozó szabályokat pontosító uniós rendelet lépett életbe - közölte Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa kedden.