Bejegyzések a ‘Európai Bizottság’ címkével ellátva

Az Európai Bizottság határozottabban akar fellépni az álhírek ellen

Szerző: Gerse Márton
Dátum: 2019. február 12.
Címkék: , , ,
Rovat:

Az Európai Bizottság ma közzétette a 2018 októberében elfogadott félretájékoztatás elleni gyakorlati kódex aláíró feleinek első jelentéseit. A Bizottság üdvözli az elért eredményeket, azonban a közelgő 2019. évi uniós választások fényében további erőfeszítések megtételére szólította fel az aláírókat.

EB: új szabályok rendezik az eltérő nemzetiségű párok vagyonjogi helyzetét

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. január 29.
Címkék: , ,
Rovat:

Eltérő nemzetiségű házaspárok, vagy bejegyzett élettársi kapcsolatban élők vagyonjogi rendszerére vonatkozó szabályokat pontosító uniós rendelet lépett életbe - közölte Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa kedden.

Marad a “Stop Soros”

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. szeptember 19.
Címkék: , ,
Rovat:

A kormány elkészítette válaszait az Európai Bizottság (EB) felvetéseire a "Stop Soros" törvénycsomag és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt indult kötelezettségszegési eljárásban, és Magyarország nem vonja vissza a jogszabályokat, amelyek az országot és Európát védik - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ez csak a kezdet – Eljárás Magyarország ellen a 7. cikk alapján

Az egész kontinensen vezető hír az Európai Parlament (EP) hét eleji plenáris ülése, ahol Magyarország és a jogállamiság helyzete volt a legfontosabb téma. Jean-Claude Junker bizottsági elnök évértékelő beszédét is meghatározta.