Bejegyzések generációváltás címkével

2022. április 19. Napi

Veszélyben a családi vállalkozások jövője?

A PWC által készített globális felmérésben 68 országból több mint ezer válaszadó vett részt. A felmérés célja, hogy betekintést nyújtson abba, hogy mit gondolnak a következő generáció tagjai a legfontosabb kérdésekről, valamint az általuk a családi vállalkozásokban betöltött, illetve betölteni vágyott szerepekről. Az online felmérés 2021. október 8. és december 12. között készült.

2021. augusztus 30. Cégvilág

Hogyan oldják meg a generációváltást a családi cégek?

A családi vállalkozások tulajdonosainak 81 százaléka a tulajdonlás megtartásával szeretné végrehajtani a generációváltást – derül ki a Moore Hungary és az Opten közös felméréséből. A cég megfelelő feltételek melletti értékesítését mindössze a tulajdonosok 14 százaléka tartja a legjobb opciónak.

A bizalmi vagyonkezelés szerepe a hazai vállalkozások körében
2021. március 9. Szakma

A bizalmi vagyonkezelés szerepe a hazai vállalkozások körében

A Wolters Kluwer Kiadó gondozásában, Dr. Békés Balázs szerkesztésében megjelent, A bizalmi vagyonkezelés kézikönyve című kiadvány multidiszciplinárisan mutatja be a bizalmi vagyonkezelést, részletesen tárgyalja a polgári jogi, adójogi, büntetőjogi, nemzetközi magánjogi és a közigazgatási felügyeleti szabályokat, illetve külön angol nyelvű fejezetekben, külföldi szerzők mutatják be számos ország trust, illetve vagyonkezelési előírásait.