Bejegyzések kábítószer birtoklása címkével


Ülj be a legizgalmasabb perekre!
2019. november 8. A jövő jogásza

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

2019. október 18. Napi

Kendert termesztő testvérpár ellen emeltek vádat

Jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat két Nógrád megyei férfi ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség, a testvérek egymás szomszédságában termesztettek kannabiszt – közölte a megyei főügyész pénteken.

2019. szeptember 23. Napi

Letartóztattak egy kábítószer-termesztőt

Különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Békés Megyei Főügyészség kezdeményezte egy 47 éves orosházi férfi letartóztatását, aki orosházi tanyáján több mint ezer tő kannabiszt termesztett – közölte a főügyészség.

2019. szeptember 19. Napi

Nyolc évre ítéltek két kábítószer-kereskedőt

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla két férfit, akik penta kristály néven ismert szintetikus kábítószert – pentedront – árusítottak a Tisza-parti városban 2015-ben.

A kábítószer birtoklása bűntette elévülésének kezdete
2019. augusztus 23. Szakma

A kábítószer birtoklása bűntette elévülésének kezdete

Ami a tényállást illeti, a terhelt kizárólagosan használatában lévő tanyán 2015. május 21-én tartott rendőrségi házkutatás során a terhelt által ismeretlen időpontban és körülmények között megszerzett jelentős mennyiség alsó határának több mint tizenháromszorosát elérő heroint találtak.   Az első- és másodfokú eljárás A terheltet a törvényszék bűnösnek találta kábítószer birtoklásának bűntettében, amit az ítélőtábla is helybenhagyott.   A felülvizsgálati kérelem Felülvizsgálati indítványában a terhelt azt emelte ki, hogy az eljárás során a bűncselekmény elkövetési idejét nem tudták megállapítani. Sérelmezte, hogy nem bizonyították, hogy a kábítószer mikor készülhetett, mikor és milyen körülmények között került a megtalálási helyére. Így az lehetett több évtizede (harminc-negyven éve) is, ám az elévülést nem vizsgálták. Kérelmében felmentését indítványozta bizonyítottság hiányában. A Legfőbb Ügyészség alaptalannak találta az indítványt. Kiemelte, hogy a terhelt tudott a kábítószerről, azt szándékosan birtokában tartotta, ezért a bűnösségének megállapításával nem valósult meg anyagi jogi szabálysértés. Álláspontja szerint a terhelt terhére rótt állapot-bűncselekmény a rendőrségi házkutatás napjáig tartott. Ez jelenti a tizenöt éves elévülési idő kezdetét, amit (első eljárási cselekményként) a nyomozás elrendelése megszakított. Ily módon nem alapos a bűnösség elévülés ellenére történő megállapítására…

2019. május 23. Napi

Kamudrogárusokat fogtak el a bulinegyedben

A 26 éves M. Péter és a 29 éves Sz. Roland a megalapozott gyanú szerint a belvárosban rendszeresen kínált eladásra alufóliába csomagolt lisztet, illetve sütőport kábítószerként - írták. A két budapesti férfi hétfő este a Kazinczy utcában leszólított egy háromtagú társaságot, és egyiküket megkínálta a fehér porral, amit ő el is fogadott. A két férfit, akinél alufóliába csomagolva liszt, sütőpor és majoránna keveréke volt, elfogták. A rendőrök megtalálták a falrésekbe rejtett többi kamudrogadagot is. Mivel a gyorsteszt azt jelezte, hogy a két férfi kokainozott előzőleg, a VII. kerületi nyomozók kábítószer birtoklása és üzletszerűen elkövetett csalás vétségének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. (MTI)

2019. április 29. Napi

Kilenc év fegyházat kapott a csavarhúzós rabló

Kilenc év fegyházbüntetésre ítéltek egy huszonéves férfit, aki az első fokú, nem jogerős ítélet szerint két éve csavarhúzóval fenyegetőzve kirabolt egy törökszentmiklósi divatüzletet – közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Tíz év kábítószer birtoklásáért
2019. február 5. Napi

Tíz év kábítószer birtoklásáért

Többszörös visszaesőként, kábítószer birtoklásáért tíz év fegyházbüntetésre ítélt nem jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék egy zalai férfit, társa egy év börtönt kapott.

2019. január 15. Napi

Hat évet kapott egy koszovói kábítószercsempész

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy koszovói férfit, aki több mint 11 kilogramm marihuánát próbált 2017-ben Magyarországon keresztül Olaszországba csempészni.