Bejegyzések a ‘koronavírus’ címkével ellátva

Beleszólhat-e az elvált szülő a gyermek oltásába? Koronavírus

A Covid-19 világjárvány a családok életét nem csak a fertőzések útján nehezíti, hanem immáron a fiatal- és gyermekkorúak olthatósága kapcsán is újabb kihívások elé állítja azzal, hogy a szülők döntési helyzetbe kerülnek.

Hibrid munkavégzés a járvány után Koronavírus

Amint széleskörű lesz az átoltottság és a járvány lecseng, az ügyvédi irodák azt vizsgálják majd, hogy hogyan térhetnek vissza a munkavállalók az irodába, és hogy kell átalakítani a munkakörnyezetet.

Nem sérti az alapjogokat a védettségi igazolvány Koronavírus

Dr. Kozma Ákos ombudsman a Hivatalához érkezett beadványokkal összefüggésben összegezte a védettségi igazolványok alkalmazása során érvényesítendő alkotmányossági követelményeket, és a felmerülő gyakorlati kérdések megoldását célzó javaslatokat fogalmazott meg.

Jogszabályfigyelő 2021 – 19. hét Koronavírus

Alábbi cikkünkben a 2021/84–89. számú Magyar Közlönyök legfontosabb újdonságai közül válogattunk.

Karanténszókincs 2. Koronavírus

Új. vagy új értelmet nyert szavakkal, kifejezésekkel gazdagodott a magyar nyelv a koronavírus-járvány kitörése óta. Az oltóanyag megjelenése újabb élethelyzet elé állított minket, mely újabb, eddig soha vagy ritkán használt szavakban is testet ölt.

Kína megszállja a nemzetközi szervezeteket Koronavírus

Az új világhatalom, Kína egyre nagyobb befolyásra tesz szert az ENSZ-ben. Pozícióival gazdasági-politikai érdekeit érvényesíti és próbálja saját képére formálni a világot.