Bejegyzések Polt Péter címkével


Érdemben nő a bírák, ügyészek fizetése
2019. november 20. Napi

Érdemben nő a bírák, ügyészek fizetése

A kormány három részletben emeli a bírák és az ügyészek illetményét: január 1-jétől a bírák átlagosan 32 százalékos, az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesülnek, majd 2021-ben és 2022-ben 12, illetve 13 százalékos emelésben – jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Polt: visszaszorul a bűnözés Magyarországon
2019. november 6. Napi

Polt: visszaszorul a bűnözés Magyarországon

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága támogatta a legfőbb ügyész 2018. évről szóló beszámolójának elfogadását. Polt Pétert a bizottság ellenzéki tagjai korrupcióról és közbiztonságról kérdezték.

2019. október 30. Napi

Átadták a kaposvári ügyészségi székházat

Átadták szerdán az új, csaknem négymilliárd forintos ráfordítással elkészült kaposvári ügyészségi székházat, az épület avatásán legfőbb ügyész az ügyészi szervezet megújítása jelentős állomásának nevezte a beruházást.

Polt: eredményes és gyors az ügyészségi munka
2019. október 14. Napi

Polt: eredményes és gyors az ügyészségi munka

A lényegesen megváltozott jogi szabályozás ellenére változatlanul stabil, jó eredményeket mutat és kellően gyors az ügyészségi munka – írta Polt Péter legfőbb ügyész a szervezet tavalyi tevékenységéről szóló beszámolójában, amelyet hétfőn nyújtott be az Országgyűlésnek.

2019. június 11. Napi

Polt Péter kitüntette Handó Tündét

Az Ügyészség Napja alkalmából 2019. június 11-én legfőbb ügyészségi ünnepséget rendeztek az Igazságügyi Palota dísztermében. Az eseményen dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Pro Cooperatione Emlékérmet adományozott dr. Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének.

2019. június 11. Napi

Polt: fontos az ügyészség és az Ab együttműködése

Az ügyészség és az Alkotmánybíróság (Ab) együttműködése az egyik záloga annak, hogy Magyarország jogállamként működhet – mondta a legfőbb ügyész az ügyészek napja alkalmából Budapesten tartott ünnepségen kedden.