Bejegyzések PwC címkével

2022. április 19. Napi

Veszélyben a családi vállalkozások jövője?

A PWC által készített globális felmérésben 68 országból több mint ezer válaszadó vett részt. A felmérés célja, hogy betekintést nyújtson abba, hogy mit gondolnak a következő generáció tagjai a legfontosabb kérdésekről, valamint az általuk a családi vállalkozásokban betöltött, illetve betölteni vágyott szerepekről. Az online felmérés 2021. október 8. és december 12. között készült.

2021. augusztus 17. A jövő jogásza

PwC: okosszerződésekre és vitarendezésre is alkalmazható a blockchain

Az üzleti élet szereplői közötti tranzakciókat sokszor bonyolult, minden oldaláról bebiztosított szerződések szabályozzák. Nem véletlenül, hiszen a belőlük fakadó esetleges viták rendezése kényelmetlen, hosszú folyamat, ami számos kockázattal jár. Az okosszerződések elsősorban azért garantálnak nagyfokú biztonságot a szerződő felek számára, mert automatizált módon, emberi beavatkozás nélkül képesek joghatások kiváltására, és a kódba égetett szerződésteljesítési mechanizmus utóbb megmásíthatatlan.

2021. április 23. Cégvilág

Jön a tényleges tulajdonosok központi nyilvántartása

A napokban benyújtott törvénytervezet szerint 2021. május 15-től léphet hatályba az az új törvény, amely létrehozza a tényleges tulajdonosok központi nyilvántartását. Azt a nyilvántartást, amelynek felállítását már évek óta várják a pénzmosás-megelőzési kötelezettségekkel érintett szolgáltatók, illetve a nyilvántartásban adatszolgáltatási feladatokkal érintett cégek és más szervezetek – olvasható a PwC közleményében.