Bejegyzések ügyvédség címkével


A hitelesség nem ámítás
2021. április 28. Szakma

A hitelesség nem ámítás

A szerzők alábbi cikküket az „ügyvédként a racionalitás és az érzelmi stabilitás szoros kötelékében” alcímmel jegyzik. Az ügyvéd hiteles ember – állítja a közvélekedés. Az ön számára mit jelent a hitelesség? És ha még kontextusba is állítjuk az ügyvédséggel, akkor mire gondol? – teszik fel a kérdést írásuk bevezetőjében.

A Brexit hatása a jogászszakmára
2019. február 27. Világjogász

A Brexit hatása a jogászszakmára

A Brexit egyelőre segíti az üzletet. A multinacionális irodák és az egyéni ügyvédek is növekvő forgalomról számolnak be. A közelgő kilépés új ügyfeleket hoz: Európai központjukat Nagy-Britanniában működtető cégek és a szigetországban élő európaiak is jogi tanácsra szorulnak.

Emlékülés – 60 éves az ügyvédi közösség Keszthelyen
2018. szeptember 3. Főmenü

Emlékülés – 60 éves az ügyvédi közösség Keszthelyen

A rendezvény első részében a 60 évvel ezelőtti Keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség alapító tagjaira emlékeztek a résztvevők. A zsúfolt díszterem hallgatóságát előbb Ruzsics Ferenc Keszthely polgármestere, majd Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte.   A keszthelyi ügyvédség 60 éves történetéről dr. Iglódi Endre, a rendezvény szervezője és életre hívója tartott jól sikerült előadást. Első gondolatként kiemelte, hogy 1945-ben csupán 9 ügyvédi kamara működött az országban, Zalaegerszegen és Veszprémben akkor még nem volt kamarai szerveződése az ügyvédeknek. 1955. július 14-én a Keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség az 1875-ben alakult Győri Ügyvédi Kamara keretein belül kezdte meg tevékenységét az alábbi hét alapítótag összefogásának és munkájának köszönhetően: dr. Piller Artur, dr. Medgyasszai Béla, dr. Kenéz József, dr. Szollár László, dr. Pintér István, dr. Károly Béla és dr. Dér Ferenc alapította meg a közösséget a kor kívánalmainak megfelelően. A saját székhellyel nem rendelkező első ügyvédi munkaközösség vezetője dr. Piller Artur volt, de a munkaközösség az 1956-os események nyomán 1957. január 1-jétől megszűnt, az alapítók magánügyvédként tevékenykedtek tovább. Ezen átmeneti időszak nem tartott sokáig, 1958 májusában újraszervezték a Keszthelyi Ügyvédi Munkaközösséget dr. Dér Ferenc irodájában.   Dr.…