Bejegyzések USA címkével


Rés az Adatvédelmi Pajzson
2019. november 26. Szakma

Rés az Adatvédelmi Pajzson

Másfél év telt el a GDPR hatályba lépésétől és a kezdeti fellángolás után lassan ez a terület is érdektelenné válik a nagyközönség számára. Az adatvédelemben a vállalkozások nem az általa elérni hivatott célt, hanem az azzal járó – kétségkívül jelentős – adminisztratív terheket látják. Az adatvédelem elvesztette a trendi-jellegét, kerékkötővé vált. Történik mindez akkor, amikor nemzetközi szinten elfogadottá vált, hogy az adat lesz a 21. század olaja és a következő évtizedekben annak birtoklásáért fog folyni a harc.

Egyre aktívabbak a kínai kémek az USA-ban
2019. május 3. Napi

Egyre aktívabbak a kínai kémek az USA-ban

Az elmúlt egy évben három volt titkos ügynököt találtak bűnösnek Kínának való kémkedésben, illetve az amerikai vállalatoknál is megnőtt az ipari kémkedések száma.

Az Alelnök és Oscarja
2019. március 8. Életmód

Az Alelnök és Oscarja

Oscar-szobort nyert az Alelnök, de főhőse, Dick Cheney egyetlen díjat sem érdemelne a fair politizálás Oscar-gáláján.

Csendes forradalom
2018. szeptember 10. Világjogász

Csendes forradalom

Donald Trump és a Republikánus Párt egy vízió megvalósításának küszöbén áll. A saját képükre szabják az amerikai igazságszolgáltatást. Mindezt a nélkül, hogy a szervezeti rendszerben bármi is változna, kizárólag személyi döntésekkel, kinevezésekkel érik el céljukat. Miután Trump két éve a Fehér Házat, a republikánusok pedig négy éve a Kongresszust tartják ellenőrzésük alatt, minden esélyük megvan, hogy az alsóbb szövetségi bíróságok után az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán, az US Supreme Court-on (US-SC) is átvegyék az irányítást.