Megalakult a Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest, 2010. február 22. – Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás néven, független hazai ügyvédi irodaként folytatja tevékenységét a jövőben dr. Szécsényi László és további nyolc, nemzetközi ügyvédi irodákban tapasztalatot szerzett jogász. A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás a gazdasági jog valamennyi területén kínál jogi szolgáltatásokat a hazai piacon tevékenykedő kis-, közép- és nagyvállalatok számára. A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás széles körű tapasztalataiból adódóan a fő hangsúly az ingatlanjog – ezen belül is főként az akvizíciók, valamint az ingatlanfejlesztési és…

Budapest, 2010. február 22. – Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás néven, független hazai ügyvédi irodaként folytatja tevékenységét a jövőben dr. Szécsényi László és további nyolc, nemzetközi ügyvédi irodákban tapasztalatot szerzett jogász. A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás a gazdasági jog valamennyi területén kínál jogi szolgáltatásokat a hazai piacon tevékenykedő kis-, közép- és nagyvállalatok számára.

A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás széles körű tapasztalataiból adódóan a fő hangsúly az ingatlanjog – ezen belül is főként az akvizíciók, valamint az ingatlanfejlesztési és ingatlanfinanszírozási projektek –, a társasági jog és a munkajog területére helyeződik, de kiemelkedő az iroda polgári, közigazgatási, illetve munkaügyi peres és vitarendezési gyakorlata is.

„A gazdasági válság a multinacionális és a hazai közép- és nagyvállalati ügyfelek igényeit is jelentősen átformálta: ezek nagy része természetesen elvárja, hogy jogi tanácsadója a nemzetközi standardoknak megfelelő kapacitásokkal és know-how-val, az uniós és a hazai jogszabályok párhuzamos ismeretével nyújtson jogi megoldásokat számára, ugyanakkor mindezt elérhető áron.” – magyarázza a változást Szécsényi László. Hozzáteszi: „Az elmúlt tíz év során osztrák partnereinkkel együttműködve nagy tapasztalatokra tettünk szert a legjobb nemzetközi gyakorlat alkalmazásában. Jól ismerjük a vállalatok működését, illetve az üzleti közösségek speciális igényeit, s a jelenleg zajló gazdasági folyamatokat figyelemmel követve alakítottuk ki önálló üzleti stratégiánkat. Célunk, hogy színvonalas szolgáltatást nyújtva a jövőben is megőrizzük élvonalbeli szerepünket az ingatlan- és vállalati jogi piacon.”

Szécsényi László (41 éves) a Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás egyik partnere, az iroda ingatlanjogi munkacsoportjának vezetője. Szakterületei közé tartozik az ingatlan és építési jog – széles körű tapasztalatokkal rendelkezik az építési szerződések és a szabályozási kérdések területén –, továbbá a szerződések joga. Számos hazai és nemzetközi ingatlaneladási, ingatlanakvizíciós, valamint projektfejlesztési ügyletben vett részt jogi tanácsadóként. Diplomája megszerzését követően, 1992 és 1999 között oktatóként és kutatóként a Pécsi Tudományegyetemen dolgozott, majd két éven keresztül a bécsi egyetem Összehasonlító Jogi Intézetének munkatársaként folytatta pályafutását. Tíz éven keresztül sikeresen tevékenykedett a telített hazai piacon osztrák ügyvédi irodák magyarországi partnereként: 2001-től a Cerha Hempel Spiegelfeld Hlawati, majd a 2008-tól idén februárig a Schönherr magyarországi irodáinak vezető partnere volt.

A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás (www.szecsenyi.com) további partnerei, dr. Balogh Margit, dr. Kellner Dániel és dr. Horváth Linda ügyvédek, évek óta sikeresen dolgoznak együtt Szécsényi Lászlóval.


Kapcsolódó cikkek

2023. november 24.

Fókuszban az ortopédiai műtétek

Lehangoló és biztató körképet is fest a magyar csípő- és térdprotézis-műtétekről egy új kutatás. Attól függ, hogy a helyzetet az állami vagy a magánegészségügy felől nézzük…

2023. november 17.

Megtorpanó magánegészségügy

Kik a magyar magánegészségügy legbefolyásosabb szereplői? E kérdésre is választ ad egy színvonalas kiadvány, mely a sokakat érintő, sajátos piac jelenlegi helyzetét is elemzi.