Életmód

Cégalapítás az Európai Unióban

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

Több mint húsz éve léteznek univerzális cégformák, az egyes gazdasági társaságok alapításának azonban tagállamonként jócskán eltérő követelményei lehetnek – Írországban például tőke nélkül is lehet kft.-t alapítani. Szlovákiában egy egyszerű székhely-áthelyezéssel 30–40 százalékos adómegtakarítás is elérhető Magyarországhoz képest, az euró bevezetésével együtt az is várható, hogy a magyarok cégalapítását adminisztratív eszközökkel igyekeznek megnehezíteni.

III. CompLex Jogász Open

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

 

2008. augusztus 29. és augusztus 31. között került harmadik alkalommal megrendezésre a COMPLEX JOGÁSZ OPEN társasági tenisztorna az IDOM Tenisz és Sportközpontban a Népligetben, ahol közel 100 jogász kolléga és kolléganő – elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, és banki szektorban dolgozó jogász az egész országból – mérte össze tenisztudását.

Szakmai Jogtár ügyvédeknek

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

A CompLex Kiadó Kft. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy intenzív kapcsolatot ápoljon az egyes jogászszakmák képviselőivel, így az ügyvédekkel is. Ennek jele az is, hogy a 2010-ben megjelentetett szakmaspecifikus Jogtárak között első volt az Ügyvéd Jogtár.

Family Business a mindennapokban

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

Az ÜgyvédVilág februári számában riportalanyunk, dr. Gelléri Péter, a Felelős Családi Vállalkozások Magyarországon Egyesület (FBN-H) szakmai tanácsadója segítségével bemutattuk a Családi Vállalkozás, népszerű nemzetközi nevén a Family Business definícióját, és felhívtuk a figyelmet a témakör – hazánkat is érintő – aktualitására. Beszélgetőpartnerünk továbbra is dr. Gelléri Péter, akitől most azt kérdezzük, hogyan került kapcsolatba ezzel a számunkra kevésbé ismert területtel. Mit jelent egyáltalán a Family Business az Ön mindennapjaiban? Dr. Gelléri Péter: A „Family Business”-szel néhány évvel ezelőtt igazi deus ex machinaként találkoztam, amikor az egyik hazai „minimulti” vállalat tulajdonos vezetője kétségbeesetten felhívott, és – mert más tanácsadói területen már találkoztunk, s ráadásul tudta, hogy eredeti szakmám szerint pszichológus vagyok – a segítségemet kérte. Elmondta, hogy alig túl az ötvenen nemrég esett túl a második szívinfarktuson, és az orvosa mindenképp le akarja állítani. Ugyanakkor nincs senki, aki tovább vihetné, irányíthatná a céget. Minden információ az ő kezében van, mindig ő hozta a döntéseket, és végrehajtó emberekkel vette magát körül, mert így volt a leghatékonyabb. Tehát a vállalat menedzsmentjéből senki sem tudja átvenni a vezetést, ha ő félreáll. Két 30 év…

Magyar mozikba költözött az opera és a balett

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

Ez év kora tavaszától a The Royal Opera House társulatának világszínvonalú előadásai láthatók a londoni Covent Gardenből a magyar multiplexekben. Máris sikert arattak a különleges vetítések, melyek ősszel és télen újabb nagyszerű produkciókkal folytatódnak.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének főbb előírásai a tervezett új hulladéktörvény alapján

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

A lap 2011. július–augusztusi számában megjelent, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás egyes kérdéseivel foglalkozó cikk azzal zárult, hogy folyamatban van az új hulladékgazdálkodási törvény (a továbbiakban: új Hgt.) kidolgozása és elfogadása, mely tervezet tartalma nyilvánvalóan további egyeztetéseken fog átmenni.

Extrém könnyű, brutálisan erős

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

Még erősebb, még könnyebb, még gyorsabb: az Audi az R8 GT formájában nagy teljesítményű R8 sportkocsija korlátozott példányszámú változatával jelenik meg a piacon. Az 5,2 literes V10-es aggregát teljesítménye 412 kilowattra (560 LE) növekedett, míg a jármű saját tömege 100 kilogrammal csökkent. Az R8 GT álló helyzetből mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége 320 kilométer/óra.

Személyre szabott öltözködési tanácsadó

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

Mire is jó egy stylist?

Öltözködési tanácsadással foglalkozom, a stylistok inkább divatlapokban, divatbemutatókon alkotnak minél látványosabb összeállításokat. Engem pedig az érdekel, hogy ügyfeleim minél jobban érezzék magukat bőrükben, no meg a ruháikban, persze.

Porsche 911 Sport Classic

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

A Porsche szigorúan korlátozott számú 250 rajongó számára a 911 Sport Classic változatban örökítette meg az „Elfer” egészen különleges génjeit. Ezzel a Porsche az alacsony darabszámú, exkluzív sorozatok régi hagyományait is újra felelevenítette. A sorozat példányszámát 250-re korlátozták. Ezt az egészen különleges 911-est a Porsche Exclusive mintegy három esztendei fejlesztőmunkával, a részletek iránti különös gonddal és figyelemmel, a legigényesebb vásárlókör számára készítette. A Porsche Exclusive a márka azon részlege, amely a Porsche modellek egyedi és különleges – a szériakivitelen messze túlmutató – kiviteleit változtatja álomból valósággá. A legfrissebb munkájuk nyomán született, különleges 911-es „kettős kupola” tetejéről mindjárt az első pillantásra felismerhető. A hátsókerék-hajtású Carrera S modell műszaki alapjaira épülő sportkocsi emellett 44 milliméterrel kiszélesített, megnövelt nyomtávú farkialakítást is kapott. Az egyedi alsó spoilerrel megformált, markáns „SportDesign” orrkialakítás, valamint a legendás 1973-as Carrera RS 2.7 „ducktail” stílusát idéző, rögzített hátsó szárny teszi teljessé a 911 Sport Classic semmi mással össze nem téveszthető megjelenését. Az exkluzív újdonságot közvetlen benzinbefecskendezéssel működő, 3,8 literes motor hajtja, amelynek teljesítményét a tervezők egy új fejlesztésű, összesen hat depresszió-szabályzású szeleppel kialakított rezonancia-szívórendszer alkalmazásával 23 lóerővel, összesen immár…

Öngyógyító terápiák nyomában

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

A nagy felelősséggel és stresszel járó munkához elengedhetetlen, hogy testileg és lelkileg egyensúlyban legyünk. A megfelelő fizikai aktivitás, a sport, a rendszeres mozgás a feszültség levezetésére is alkalmas, valamint hozzásegít a megfelelő erőnlét eléréséhez is. Ám emellett a lelki aktivitás legalább ilyen fontos. Ennek érdekében harmonizáló „kezeléseket”, tevékenységeket ajánlunk Góra Edina terapeuta szakértői segítségével. – Természetgyógyászat-képzésem alatt egy alkalommal behoztak néhány fémtálat, amelyek megkondítva csodálatos hangokat, testre helyezve pedig nagyon finom rezgéseket bocsátottak ki magukból. Amint kezembe vettem, azonnal éreztem, hogy erre a módszerre szükségem van. A Peter Hess-féle hangmasszázs-terápiát egyetlen ember oktatja Magyarországon, Radnai Zsuzsanna, így őt kerestem fel és elvégeztem a tanfolyamokat – emlékszik vissza a szakember. A hanggyógyászat gyökere Nepálban, Tibetben és Indiában több ezer éves múltra tekint vissza. E különleges, és Európában még nem ismert módszer nyomába eredt Peter Hess, német fizikus és egy orvos, Prof. Dr. Gert Wegner évtizedekkel ezelőtt. A hangrezgések emberi szervezetre gyakorolt hatását kutatták hosszú éveken keresztül, amelynek eredményeképpen a hangmasszázs eljuthatott Európába. Peter Hess 1984 óta dolgozik hangtálakkal és önálló módszert dolgozott ki, amelynek célja a test-lélek-szellem harmóniájának helyreállítása, az egészség…