Volkswagen Multivan Bulli – 70 éve csúcsra járatva

Szerző: Buday Dénes
Dátum: 2018. január 25.
Rovat:

Mintegy 70 éve optimális társ a legkülönbözőbb napi tennivalókhoz és a szabadidős programokhoz. Sokoldalúság, minőség és részletekbe menő tökéletesség jellemzi. A 2015-ben hatodik generációjába lépett Multivant nagyvonalú helykínálat és rugalmas térkihasználás jellemzi, ami előnyt jelent minden munka vagy program megvalósításában. A fényűzés sem áll messze tőle, de a jubileumi modell inkább a dicső múltat idézi.


Letisztult forma jellemzi, a 18 colos „Disc” kerekek klasszikus megjelenésűek, fehér peremekkel (Fotók: A szerző felvételei)

Az új Volkswagen Multivannal sikerült kiválóan megvalósítani azt a koncepciót, hogy a megújulás mellett is az eredeti maradjon. Markáns dizájnja precíz vonalak és élek segítségével testesíti meg az egyterű limuzin tiszta formavilágát. A jármű fénypontjának számítanak az új LED-es első fényszórók. A korszerű LED-technológia erős fényt, a nappali fényhez hasonló spektrumot garantál és magas építése miatt a megvilágított rész a magas üléspozíció tökéletes elegyet alkotnak.

A speciális kiadás elektromosan állítható, fűtött, behajtható külső tükrökkel, valamint ParkPilot-rendszerrel van felszerelve

Kívül-belül minden fényforrás LED-technikát alkalmaz, az első fényszórók ragyogó fehér fényt adnak

A vízszintes vonalak kiemelik a hátsó rész szélességét. A hátsó lámpáknál is LED technológiát alkalmaznak, de a formája jóvoltából semmi mással nem téveszthető össze a Multivan. Legfőbb látványossága természetesen a kétszínű fényezése és egyedi, 18 colos fehér és krómszínű felnijei, melyeken 255/45-ös gumik feszülnek.

Multifunkciós a kellemes fogású bőrkormány, az üléspozíció fejedelmi és a kilátás is remek

A középső sor két különálló, forgatható ülést kapott, melybe integrálták a gyerekülést

A belső teret egy abszolút kockaforma határolja, személykocsis mértékkel hatalmas térrel gazdálkodhatunk. Fej- és lábtérméretekről felesleges beszélni, hiszen lehajtott fejjel tudunk járkálni az ülések között, és ha esetleg a leghátsó sorban foglalnánk helyet, akkor kinyújtott lábbal sem érjük el a második sor üléseit. Az első ülések kényelme minden igényt kielégít, míg az utastér két egyes ülése 360 fokban kényelmesen el is forgatható. A szériafelszereltségként kínált multifunkciós asztal külön síneken mozgatható és összecsukva helytakarékos módon az egyes ülések közé tolható. Mintha otthon lennénk, a padló faburkolatot kapott, a plafonon LED-es olvasólámpák kaptak helyet, az ülések két külön állítható könyöklővel rendelkeznek, a hőmérséklet külön állítható, hatalmasak az ablakok, míg lábunkat a szembe fordított ülésen pihentetjük. Egy újsággal a kezünkben vagy egy jó társaságban egy igazán otthonos nappaliban érezhetjük magunkat.

6.Futóműve állítható, a sport módnak semmi értelme, viszont komfortállásban szépen ring alattunk

Két külön állítható kartámasz jár minden üléshez, rakodóhely van bőven

A tárgyalóbuszérzéshez nagyban hozzátesz a beépített mobilnetes wifirouter és a nyugalom megőrzéséhez egy speciális üvegcsomag társul, amely jobb zajszigeteléssel rendelkezik. 

Mint egy klubszoba, igény szerint variálható a belső elrendezés, cipőnk alatt faburkolat van

Felül cukorfehér, alul kurkumasárga fényezést kapott, hatalmas szélvédője fűthető

Ha kényelmesen elhelyezkedtünk, és kiabálni nem szeretnénk a távolság miatt, az ülés feletti mikrofon segítségével a beszédünk kihangosítható az utastérben és a vezető felett. S hogy fáradnunk se kelljen, a ki- és beszálláshoz mindkét tolóajtó elektromosan nyitható és zárható rádió-távirányítással vagy a középkonzolon elhelyezett kapcsolóval. A középkonzolon található továbbá egy 6,3 colos érintőképernyő, amely ránézésre kicsinek tűnhet a hatalmas műszerfalon, de feladatát tökéletesen ellátja.

10.A teljesen hátratolt harmadik üléssorral nem nagy a csomagtér, de a bőröndök állva is elférnek, az ülések alatt fiókok vannak apróbb tárgyaknak

11. Alapból Highline felszereltségen alapszik a Bulli70 modell, így felszereltsége is igen magas, persze van még miből mazsolázni, tesztautónk 200 ezer híján 30 millió forint

A hajtáslánca a legütősebb tagokból áll össze. Erőforrása egy kétliteres dízel az erősebbik fajtából, ami 204 lóerőt mozgósít, a hozzárendelt 7 fokozatú DSG-váltóval remek párost alkotnak. Hogy a célba érkezés se legyen a szerencse kérdése, a váratlan helyzetekre 4MOTION összkerékhajtással is felszerelték modellünket, ami plusz extraként mechanikus differenciálzárt kapott a hátsó futóműhöz, ami megkönnyítheti az elindulást nehéz terepviszonyok között. A kényelem fokozása érdekében adaptív futómű-szabályozással is rendelkezik, melyet normál, sport- és komfortmódban tudunk használni. 80 literes üzemanyagtartályával 650 kilométeres hatótávra képes a saját kijelzője szerint, ami 12,8 literes átlagot jelentene 100 kilométerre. Mi ennél jóval kedvezőbb értékekkel mozgattuk kocka formáját, átlagosan 9,8 literrel számoltunk vegyes használat mellett.

Kapcsolódó cikkek:


Az igényesség Szalonja
2018. szeptember 21.

Az igényesség Szalonja

Hetedik évadát kezdte Budapest belvárosában 2018 szeptemberében a Rózsavölgyi Szalon, mely öt premierrel készül, az ország vezető színészeivel.

Jeep Compass 2.0 Mjet 140 Limited – Eredeti Jeep
2018. szeptember 14.

Jeep Compass 2.0 Mjet 140 Limited – Eredeti Jeep

Az előző generációs Compass-modellek nem a szépségükről és megbízhatóságukról voltak híresek, Európában pont ezért kevés siker jutott nekik. Amióta a Jeep márka olasz kézbe került, sokat javult az imidzse és ennek fényében született az új Compass, melynek köszönhetően teljessé válik a Jeep európai portfóliója.

Tolerancia és együttélés
2018. szeptember 7.

Tunézia az UNESCO világörökségi listájára terjesztette fel egyedülálló zarándoklatát, melyet egy budapesti fotókiállítás mutat be.

Lexus NX300h F Sport – Élekkel szabdalt
2018. augusztus 31.

Lexus NX300h F Sport – Élekkel szabdalt

2014-es bemutatkozása óta a Lexus futurisztikus crossovere, az NX hamar népszerűvé vált. Sikeresen szólította meg a vásárlókat, olyannyira, hogy mára a japán prémium márka európai értékesítéseinek több mint 30 százalékát ez a modell teszi ki.