Élettapasztalat is kell a bírósági közvetítéshez

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. október 26.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bírósági mediációhoz a jogi tudáson túl nagy szükség van élettapasztalatra is Hegedűs Ákos bíró, bírósági közvetítő szerint.

A bírósági közvetítés elsősorban a felek jogvitája mögött meghúzódó érdekellentétek felszínre hozását és kiegyenlítését célozza – erről Hegedűs Ákos bíró, bírósági közvetítő beszélt az M1 aktuális csatorna műsorában.

Közlése szerint tipikusan ilyenek lehetnek a családjogi viták, például gyermekelhelyezés, szülői felügyelet kérdése, ahol a felek közti nem kifejezetten jogi természetű feszültségek kezelése legalább olyan fontos, mint maga a jogvita. Különösen azért, mert a felek együttműködésére a gyerekek érdekében a jogvita lezárása után is nagy szükség van  – fűzte hozzá.

A bírósági mediációt bíró vagy bírósági közvetítő végezheti, de a jogi tudáson túl nagy szükség van élettapasztalatra is, hogy az elé került problémákat orvosolni tudja – mutatott rá Hegedűs Ákos.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Saját ügyfelét zsarolta meg az ügyvéd
2020. május 27.

Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított nyomozást a Fővárosi Nyomozó Főügyészség egy saját ügyfelét megkárosító budapesti ügyvéd és társai ellen; a gyanúsítottakat nagyszabású akció során a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség segítségével fogták el - közölte  a főügyészség vezetője.

Jogsértő volt az SNI-s gyermek eltanácsolása
2020. május 26.

Jogsértő volt az SNI-s gyermek eltanácsolása

Az alapvető jogok biztosa az emberi erőforrások miniszterétől kérte a sajátos nevelési igényű gyermekek tekintetében az iskolából kizárást lehetővé tevő fegyelmi büntetés eltörlését vagy legalább hogy megfelelő idő álljon rendelkezésre a tanuló állapotának megfelelő új iskola kijelölésére a szakértői bizottság közreműködésével.