Elhunyt Szüdi János

Szerző: Balogh Sándor
Dátum: 2020. április 9.
Rovat: ,
Életének 71. évében elhunyt dr. Szüdi János jogász, oktatási szakértő, korábbi közoktatási szakállamtitkár.


Dr. Szüdi János (forrás: www.nefmi.gov.hu)

Nagyszerű embert és szakembert veszítettünk el vele, aki a kezdetektől fogva az oktatással kapcsolatos kiadványaink, tartalmaink szerzője volt. Nevéhez fűződik a nemzeti köznevelésről szóló törvény kommentárja, de számos oktatáshoz, illetve az oktatás jogi hátteréhez és szabályozásához fűződő szakkönyve jelent meg a Wolters Kluwer Hungary Kft. jogelődjeinél, amelyek nagyban támogatták és formálták a közoktatásról való gondolkodást.

Dr. Szüdi János 25 évet dolgozott az oktatásért felelős minisztériumban; 2002 és 2006 között az Oktatási Minisztérium közigazgatási államtitkára, 2006 és 2010 között az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatásért felelős szakállamtitkára volt. Számunkra pedig az a szakember és partner, aki fáradhatatlanul dolgozott az oktatás jobbá tételén, fáradhatatlanul igyekezett megosztani tudását és elérhetővé tenni azt az oktatás szereplői számára.

Elhivatottsága és szakértelme nagyon fog hiányozni mindannyiunknak, és emléke azt a feladatot rója ránk, hogy méltók maradjunk hozzá.Kapcsolódó cikkek:


Jogsértő volt az SNI-s gyermek eltanácsolása
2020. május 26.

Jogsértő volt az SNI-s gyermek eltanácsolása

Az alapvető jogok biztosa az emberi erőforrások miniszterétől kérte a sajátos nevelési igényű gyermekek tekintetében az iskolából kizárást lehetővé tevő fegyelmi büntetés eltörlését vagy legalább hogy megfelelő idő álljon rendelkezésre a tanuló állapotának megfelelő új iskola kijelölésére a szakértői bizottság közreműködésével.

Életfogytiglant kért az ügyész a kegyetlen gyilkosra
2020. május 26.

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozva minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát tavaly áprilisban Budapesten.