Emberöléssel gyanúsítják a monori gyújtogatót

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. január 15.
Címkék: ,
Rovat:
Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a Pest Megyei Főügyészség azt férfit, aki rágyújtott két ismerősére egy lakókocsit Monoron.

Az ügyészség szerdán azt közölte, hogy a 29 éves elkövető január 8-án két ismerősével italozott a monori lakókocsiban, de egy vita miatt távozott.

Később, a kora délutáni órákban azonban visszatért és egy öngyújtóval a lakókocsi ablaka alatt lévő szemétkupacot meggyújtotta. Innen a tűz átterjedt a járműre, amelyben ekkor a két sértett feküdt. Miután a lakókocsi és az egyik sértett ruházata is lángra kapott, együtt kezdték oltani a tüzet.

A sértetteknek végül sikerült kijutniuk, azonban egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követő másnap életét vesztette.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a férfit, akinek a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel tartani lehet attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el – áll a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Nyugodtan bejelentheti, ha visszaélést tapasztal szervezeténél
2020. február 28.

Néhány hónapon belül kötelező lesz az etikai bejelentő rendszer kialakítása minden ötvennél több főt foglalkoztató vállalkozás számára – hívták fel rá a figyelmet az EY szakértői. A közérdekű bejelentők megóvása érdekében ugyanis az eddiginél is szigorúbb kereteket vezet be egy új, európai uniós irányelv, amit 2021. decemberéig a magyar jogrendszerbe is át kell ültetni.