Közvetítői ügyelet indult a Pesti Központi Kerületi Bíróságon

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. október 11.
Címkék: ,
Rovat:
Fővárosi közvetítői ügyeletet indított heti két órában a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) – közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya pénteken.

A közleményben ismertették, hogy a közvetítői eljárás (mediáció) gyors, költségkímélő lehetőség a peres konfliktus lezárására. Az eljárás során ugyanis egy – a felek által felkért – pártatlan közvetítő hatékonyan segít a vita rendezésében, a problémák megoldásában.

A közvetítői ügyelet alatt az ügyfelek a bírósági eljáráshoz kapcsolódó közvetítői eljárást érintő kérdéseik mellett eljárást is kezdeményezhetnek. Az ügyeletes közvetítő részletes tájékoztatást ad az ügyfeleknek a mediáció előnyeiről, az eljárás menetéről és az igénybevétel feltételeiről. Az ügyfelek eljárás iránti kérelmét rögzítik vagy – igény szerint – formanyomtatványt adnak nekik a közvetítői eljárás megindítására irányuló kérelmükhöz – írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy bírósági közvetítés csak peres eljárás megindításával egyidejűleg vagy peres eljárás alatt biztosítható, így az ügyelet csak peres eljáráshoz kapcsolódó közvetítésről adhat információkat.

A közvetítői ügyelet munkatársai a főváros teljes területéről várják a bírósági közvetítés iránt érdeklődőket – tették hozzá.

A szolgáltatást minden csütörtökön 14 és 16 óra között a PKKB Markó utcai épületének ügyfélsegítő helyiségében vagy ugyanebben az időben a +36-1-354-6387-es telefonon lehet igénybe venni. Az ügyelet elektronikusan a kozvetitoiugyelet.pkkb@birosag.hu e-mail címen érhető el.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Varga Judit: a kormány célja a “börtönbiznisz” megállítása
2020. február 20.

Varga Judit: a kormány célja a “börtönbiznisz” megállítása

A miniszter a kormányzati fellépés első lépéseként említette a törvényjavaslatot, amely "a bűncselekmények áldozataira, illetve a fogvatartottakra vonatkozó kompenzációs rendszerek közötti megbomlott természetes arányok helyreállítása érdekében" rendelkezik a kifizetések felfüggesztéséről az új szabályozás elfogadásáig.

Törökországnak helyre kell állítania a jogállamot
2020. február 20.

Törökországnak helyre kell állítania a jogállamot

Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosa, közzétett jelentésben felszólította a török ​​hatóságokat az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, az emberi jogokat védő civilek, ügyvédek és újságírók közigazgatási és bírósági intézkedések általi üldözésének és elhallgattatásának azonnali befejezésére.

Ismét megbírságolta a GVH a Telekomot
2020. február 20.

Ismét megbírságolta a GVH a Telekomot

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Magyar Telekom megtévesztette a fogyasztókat 0 Ft-os vagy kedvezményes készülékárakat reklámozó kampányaival.