122 ezer ügyfél vette igénybe a JOGpontokat


A JOGpontok ingyenes jogi tanácsadás szolgáltatást megközelítően 156 ezer ügyben vették igénybe a felzárkózó régiókban, a projekthez tartozó Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat (MTVSZ) pedig 115 eljárás keretében járult hozzá a kollektív munkaügyi kapcsolatok működéséhez.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) “A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása” elnevezésű konstrukcióban a projektek regionálisan és összehangoltan teljesítették a kitűzött mérföldköveket, amelyekben a LIGA Szakszervezetek konzorciumi partnerként vett részt a régiókban – írj a Liga Szakszervezetek a közleményében.

Felidézték, hogy a JOGpontok projektek megvalósítói országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek – Liga Szakszervezetek, Áfeosz-Coop Szövetség, Iposz, Okisz, Kisosz, Munkástanácsok Országos Szövetsége, Észt,- a konstrukcióban 2019. május 2-tól működtették a 2022. január 31-én záruló projekteket.

Az érdeklődők ingyen és anonim vehettek igénye jogi szolgáltatást a JOGpontok irodákban személyesen, vagy elektronikus felületeken, illetve telefonos platformokon a konvergencia régiókban, munkajog, társadalombiztosítási jog, cégjog és adójog területén.

A projektről további információk és elérhetőségek a www.jogpontok.hu oldalon olvashatóak.

A Liga Szakszervezetek tagságának a továbbiakban is biztosítja a saját ingyenes jogsegélyszolgáltatást.


Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 9.

Ügyészségi túlkapásról beszél Trump a házkutatása kapcsán

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.