15 évet kapott a brutális ámokfutó

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. december 13.
Címkék: ,
Rovat:
Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta pénteken a Szeged Ítélőtábla azt a szentesi férfit, aki 2013-ban brutálisan bántalmazta lakótársát, majd négy évvel később ámokfutása során saját gyermekeire és édesanyára támadt.

A vádlott az élettársával és csecsemő korú gyermekével 2012 novemberétől lakott rokonai szentesi házában. Röviddel később egy ismerősük szintén az épületbe költözött. December 30-án a két férfi összeveszett, a vádlott ököllel megütötte a sértettet. Másnap újból összeszólalkoztak, majd a vádlott szilveszter éjszakáján visszatért a házba, ahol újból lakótársára támadt.

Ököllel verte és rugdosta a férfi fejét, a sértett testét és végtagjait is sok ütés érte. A bántalmazás nyomait ismeretlenül maradt személyek megpróbálták eltüntetni, a sértettet átöltöztették, átvitték egy másik ingatlanba, ahová a vádlott időközben oda érkező édesanyja hívta ki a mentőket.

A sértettnek megrepedt a mája, több bordája eltörött, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, két hónapos gyógykezelés után hagyhatta el a kórházat.

A vádlott 2017. augusztus 19-én egy ismerősénél bántalmazta két saját gyermekét, majd egy vasrúddal megütötte az unokái segítségére siető anyját. Az asszonyt fojtogatni kezdte, a nőnek sikerült a szomszédokhoz menekülnie.

A hazatérő vádlott rátámadt arra a férfira, akit 2013-ban is bántalmazott, majd újból megverte magával vitt gyerekeit. Az ekkorra már önkívületi állapotba került férfi ámokfutását rendőrök fékezték meg.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Gyilkosság otthon, hétvégén
2015. augusztus 17.

A több ember sérelmére elkövetett emberölések áldozatai nagyon gyakran közeli hozzátartozók, ismerősök, a tett helyszíne pedig a lakás, a családi ház. A hasonló deliktumoknak sok más esetköre is van. Az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) kutatócsoportja Nagy László Tibor vezetésével legutóbb azért vizsgálta meg 13 esztendő ilyen ügyeit a jogerősen lezárt akták alapján, mert úgy tapasztalta: változatlanul gyakoriak a nagy érdeklődést kiváltó bűnesetek. Az OKRI szakembere további részletekbe is beavatta az Ügyvédvilág olvasóit. Beszélt például arról, mi az ámokfutás, a sorozatgyilkosság és a kiterjesztett öngyilkosság.