15 évet kapott prostituáltak futtatásáért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogerősen elítélte egy prostituáltakat futtató csoport tagjait csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla. A csoport vezetője 15 év fegyházat kapott.


A csoport vezetőjét emberrablás, a személyi szabadság megsértése és kitartottság bűntettében, valamint testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, és halmazati büntetésül visszaesőként tizenöt év fegyházra ítélte.

Társai négy év hat hónap és tizenhárom év közötti fegyházbüntetést kaptak, a korábban rendőrként szolgáló nyolcadrendű vádlottat a személyi szabadság megsértésének bűntettéért három év börtönre ítélték.

A több, egymással rokoni kapcsolatban álló vádlott 2008-tól rávett két nőt arra, hogy Magyarországon és Hollandiában prostituáltként dolgozzon. A nők a bevételüket átadták futtatóiknak.

Kommentár a közbeszerzési törvényhez

Előrendelés 25% kedvezménnyel!
A kommentár könyv formátuma most 19 900 Ft + 5% áfa (20 895 Ft) helyett 14 900 Ft + 5% (15 645 Ft) áron rendelhető elő.

Várható megjelenés: 2016. június

Megrendelés >>

A két nő 2010 elején – a családtagok közreműködésével – Svájcba utazott, hogy ott dolgozzon prostituáltként. Mivel nem kerestek jól, júniusban haza akartak utazni Szegedre, a vádlottak azonban megpróbálták ezt megakadályozni, mondván, a befektetett összeget még nem térítették meg. Ekkor a sértettek Svájcban feljelentést tettek az egyik családtag ellen, ezért a férfival szemben emberkereskedelem miatt indult eljárás, és letartóztatták.

A nők június 26-án hazatértek Szegedre, ezt megtudták a vádlottak, akik az egyik sértettet életveszélyes fenyegetésekkel arra kényszerítették, hogy elmenjen abba a lakásba, ahol a család több tagja is tartózkodott. Itt a nőt felelősségre vonták, szidalmazták, azzal is megfenyegették, hogy ha a testvérüket nem sikerül kihozni a börtönből, akkor őt meg fogják ölni.

A csoport vezetője megbízta a korában rendőrként szolgáló, de már felfüggesztett büntetésének próbaidejét töltő nyolcadrendű vádlottat, hogy vigye a lakásba a másik nőt is. A férfi egy társával – magát rendőrnek kiadva – így is tett.

A vádlottak fenyegetéssel a sértetteket rávették arra, hogy írásban vonják vissza a Svájcban tett terhelő vallomásukat, és azt is megszervezték, hogy az egyik nő kiutazva szóban is megerősítse ezt a hatóságok előtt. A sértett a kihallgatásakor azonban bevallotta, hogy a fenyegetések hatására tett így. Ezt követően az egyik nőt a vádlottak ismét foglyul ejtették, de sikerült megszöknie.

Hegedűs István tanácsvezető bíró a döntés indoklása során kifejtette, a többségében büntetett előéletű vádlottak rendkívül súlyos, akár életfogytig tartó büntetéssel is sújtható bűncselekményeket követtek el, így az első fokon kiszabott – a jogerős ítélettel egyező – büntetések enyhítése szóba sem jöhetett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek