1,7 millió forintért adta el prostituáltnak az élettársát a szegedi férfi


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A több hónap után kiszabadult fiatal nő súlyos lelki sérüléseket szenvedett és az emiatt kialakult pszichés és testi tünetei miatt orvosi kezelésre szorult.

A gyanúsított ellen eljárás indult, az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartoztatását. A július eleje óta szökésben lévő férfit a sértett megtévesztésével és a vele kapcsolatban fennálló befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017 elején párkapcsolatban élt Szegeden egy fiatal nővel. Egy állítólagos adósságára hivatkozva és a nő érzelmeit kihasználva rávette arra, hogy külföldön keresse meg a tartozás ellenértékét, de hogy azt milyen munkával kell elérnie, ekkor még nem közölte vele. Hamis indokkal átvitte bűntársai lakásába, majd ott szembesítette azzal, hogy 1,7 millió forintért eladta őt, és prostituáltként kell dolgoznia. Amikor a sértett távozni akart, a gyanúsított bűntársai megakadályozták őt ebben, bántalmazták, iratait és mobiltelefonját elvették. Az állandó, rendszeres erőszakos fellépésekkel, megfélemlítéssel, szidalmazásokkal és fenyegetésekkel lelkileg megtört sértettnek előbb Szegeden, majd Németországban és Ausztriában kellett prostitúciós tevékenységet folytatnia. A prostitúcióból származó bevételéből Magyarországon 950 ezer forintot, Németországban és Ausztriában több mint 30 ezer eurót adott át a fogvatartóinak, akiktől több hónap után sikerült megszabadulnia. A fiatal nő súlyos lelki sérüléseket szenvedett, és az emiatt kialakult pszichés és testi tünetei miatt orvosi kezelésre szorult.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, cselekményét két, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Társait július elején tartoztatták le, a szökésben lévő gyanúsítottat elfogatóparancs alapján vették őrizetbe. Felmerült annak gyanúja is, hogy tartózkodási helyén kábítószert tárolt, valamint kiskorú élettársát is prostituáltként futtatta – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője Szanka Ferenc csütörtökön.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. május 11.

Emberkereskedelem miatt vádat emeltek egy pár ellen

Fiatalkorú lányt futtatott egy pár, ezért emberkereskedelem bűntette, valamint káros szenvedélykeltés vétsége miatt vádat emeltek ellenük, egyiküknek pedig kerítés miatt is felelnie kell – közölte a Pest Megyei Főügyészség hétfőn.
2020. június 23.

Az emberkereskedelem áldozatainak védelme

A június 20-i menekültügyi világnap alkalmából az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Küzdelemmel Foglalkozó Szakértői Csoportja (GRETA) új útmutatót tett közzé az emberkereskedelem áldozatainak és az emberkereskedelem veszélyének kitett személyek nemzetközi védelemhez való jogáról.