46 szúrással végzett a férjével a balmazújvárosi nő


12 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfői tárgyalásán azt a nőt, aki különös kegyetlenséggel megölte idős, korlátozottan cselekvőképes férjét.

A 64 éves nő az utóbbi időben rendszeresen alkoholizált, 70 éves férjével pedig naponta vitába keveredett. 2018. október 7-én alkalmi munkából tért haza ittasan a nő, amikor meglátta, hogy férje is ivott. Kérdőre vonta férjét, majd vitatkozni, dulakodni kezdtek az előszobában. A férfi elesett, az asszony felkapott egy piszkavasat, amivel ütötte és megszurkálta a férjét. A vádlott más szúró eszközzel is sérüléseket okozott. A nő, miután látta, hogy férje mozdulatlanul fekszik a padlón, a piszkavassal megpróbálta behúzni a szobába, ám a magatehetetlen férfit nem tudta megmozdítani, így az egész éjjel ott feküdt, és kihűlés miatt meghalt. A nő másnak reggel a szomszédoktól kért segítséget, akik a központi segélyhívót értesítették.

Dr. Virágh Pál bírói ítéletében kiemelte a közeli hozzátartozó sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekményt, aminek következtében 46 szúrt sérülés keletkezett.

A döntés nem jogerős, az ügyész és a vádlott tudomásul vette azt, míg a vádlott védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére – derül ki a Debreceni Törvényszék közleményéből.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 22.

Holland bíróság: lehet az etnikai alapon igazoltatni, a panaszos fellebbezett

A holland rendfenntartó szervek továbbra is figyelembe vehetik az etnikai hovatartozást igazoltatáskor, különösen határellenőrzéseknél, ez nem számít diszkriminatív gyakorlatnak – jelentette be döntését egy holland bíróság, miután jogvédő szervezetek és egy afrikai származású holland állampolgár beperelte a rendfenntartó szervezeteket ilyen jellegű eljárás miatt.