A Google harcol az igazáért

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2017. szeptember 12.
Rovat:

Az óriáscég fellebbezett az EU által kiszabott versenyjogi bírsággal szemben. A Google felbátorodása elsősorban annak köszönhető, hogy az Intel múlt héten részlegesen megnyerte az Európai Unió Bírósága előtt zajló, hasonló szankció felülvizsgálatára indított pert az Európai Bizottsággal szemben.


A Google-t azért bírságolta meg az Európai Bizottság, mert állításuk szerint az óriáscég visszaélt az internetes keresőmotorok területén tapasztalható erőfölényével. Ennek segítségével pedig tisztességtelenül reklámozta a saját Google Shopping szolgáltatását.  

A Google mindig a keresési találatok legelején tüntette fel a Google Shoppingot, viszont a hasonló szolgáltatásokat hátrébb sorolta. Ezt a tevékenységet az Európai Bizottság jogellenesnek ítélte.

Az Intel esete annyiban különbözik a Google ügyétől, hogy az Intel esetében a Bíróság arra hívta fel az EU, hogy bizonyítsa a jogellenességet.

Az EU idén nagyon aktív a versenyjogi szankciók kiszabásában. Májusban a Bizottság 122 millió eurós bírásgot szabott ki a Facebookra, amiért az szándékosan félretájékoztató informárciókat közölt a WhatsApp felvásárlását illetően.

(jurist.org)

[htmlbox eu_jog_alkalmazasa]


Kapcsolódó cikkek:


Kórházi betegektől lopott, börtönbe megy
2018. augusztus 16.

Nem jogerősen három év börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön egy férfit, aki visszaesőként egy erzsébetvárosi kórházban betegek értékeit lopta el - közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

Jön a harmadik nem a német jogi szabályozásban
2018. augusztus 15.

Az alkotmánybíróság utasítására bevezetnek egy harmadik nemet Németországban a személyiségi jogi szabályozásban, az erről szóló törvénytervezetet a szerdai ülésén fogadta el a szövetségi kormány.