A GVH is vizsgálta a Meta tranzakcióját


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az uniós összefonódás-bejelentéseknél is figyelemmel kíséri a belföldi piacra gyakorolt hatásokat, ahogy az más tagállamoknál is tapasztalható.

Nemrég az Európai Bizottság a tagállami hatóságok egyetértésével hagyta jóvá, hogy a Facebook, a WhatsApp, az Instagram és a Messenger anyavállalata, a Meta irányítást szerezzen a Kustomer felett. Az óriáscégnek azért van szüksége az ügyfélkapcsolat-kezelő szoftvercégre, mert kommunikációs csatornákat és ügyfélkapcsolati információkat akar egy felületre integrálni.

Az eljárás során a tagállami hatóságok a Tanácsadó Bizottságon keresztül működnek közre, és szavaztak az uniós döntéstervezetéről. Az összefonódás piaci versenyhatásait részletesen megvizsgálták, majd az Európai Bizottság feltételekhez kötve jóváhagyta a tranzakciót. Más versenyhatóságokkal együtt a GVH is a Meta kötelezettségvállalására tekintettel fogadta el a tranzakciót – olvasható a versenyhivatal közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Még egyszerűbb az ügyintézés a kormányablakokban

Tovább egyszerűsödik az ügyintézés a kormányablakoknál, mert már azok az ügyfelek is élvezhetik a papírmentes ügyintézés előnyeit, akik eddig nem rendelkeztek digitális aláírással vagy ügyfélkapus regisztrációval.