A GVH is vizsgálta a Meta tranzakcióját


A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az uniós összefonódás-bejelentéseknél is figyelemmel kíséri a belföldi piacra gyakorolt hatásokat, ahogy az más tagállamoknál is tapasztalható.

Nemrég az Európai Bizottság a tagállami hatóságok egyetértésével hagyta jóvá, hogy a Facebook, a WhatsApp, az Instagram és a Messenger anyavállalata, a Meta irányítást szerezzen a Kustomer felett. Az óriáscégnek azért van szüksége az ügyfélkapcsolat-kezelő szoftvercégre, mert kommunikációs csatornákat és ügyfélkapcsolati információkat akar egy felületre integrálni.

Az eljárás során a tagállami hatóságok a Tanácsadó Bizottságon keresztül működnek közre, és szavaztak az uniós döntéstervezetéről. Az összefonódás piaci versenyhatásait részletesen megvizsgálták, majd az Európai Bizottság feltételekhez kötve jóváhagyta a tranzakciót. Más versenyhatóságokkal együtt a GVH is a Meta kötelezettségvállalására tekintettel fogadta el a tranzakciót – olvasható a versenyhivatal közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. június 27.

Egyszerűbbé vált a társasházi parkolóhelyek adásvétele

Májusi hatállyal jelentős változás lépett életbe a teremgarázsokban található parkolóhelyek nyilvántartása, illetve azok sokszor nehézkes és bonyolult adásvétele tekintetében – derül ki a DLA Piper Hungary közleményéből.