A hétvégére ismét szigoríthatnak az önkormányzatok a kijárási korlátozáson Koronavírus Veszélyhelyzet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szombatra és vasárnapra ismét szigorúbb kijárási szabályokat fogadhatnak el az önkormányzatok

Ma délben kihirdették a 148/2020. (IV. 23.) Korm. rendeletet, ami 2020. április 25. (szombat) 00.00 órától 2020. április 26. (vasárnap) 24.00 óráig terjedő időtartamra ismét felhatalmazást ad a települési önkormányzatoknak (a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a fővárosi, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi önkormányzatoknak) arra, hogy rendeletükkel a település, illetve a fővárosi kerület vonatkozásában a hatályban lévő kijárás korlátozásoknál szigorúbb szabályokat állapíthassanak meg.

Korábban a 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet adott átmenetileg ilyen jogot az önkormányzatoknak a húsvét idejére, illetve a 118/2020. (IV. 16.) Korm. rendelet az április 18-19-i hétvégére.

Legyen mindig naprakész! Keresse a veszélyhelyzettel és a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb joganyagokat a net.jogtar.hu oldalon és az uj.jogtar.hu oldalon. Minden,  a veszélyhelyzetben érvényesülő jogalkotással és jogalkalmazással kapcsolatos információt egy helyen megtalál a jogaszvilag.hu Koronavírus-info rovatában.

A KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda által összeállított Adatvédelmi kisokosból mindent megtudhat a cégek járványhelyzetben érvényesülő jogairól és kötelezettségeiről!


Kapcsolódó cikkek