Államtitkárcsere az IM-nél

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2016. október 4.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kecsmár Krisztián Berke Barnát váltja a nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős poszton.


Az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkárává nevezték ki Kecsmár Krisztiánt október elsejei hatállyal, a poszton Berke Barnát váltja – közölte a tárca.

Kecsmár Krisztián 1975-ben született Budapesten. 1995 és 2000 között Franciaországban tanult nemzetközi és uniós jogot, egyik szakdolgozatának témája az uniós elektronikus hírközlési piac liberalizációja volt. 

Áder János köztársasági elnök (j) a miniszterelnök javaslatára október 1-jei hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki Kecsmár Krisztiánt a Sándor-palotában 2016. október 3-án.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Az újonnan kinevezett államtitkár 2005-től 2015-ig az Európai Bizottság különböző főigazgatóságain dolgozott Brüsszelben. Tavaly májusban az IM miniszteri kabinetjében kapott állást Budapesten, majd idén májustól szeptemberig ismét az Európai Bizottság alkalmazta Brüsszelben – olvasható az önéletrajzban.

[htmlbox Polgári_jog_folyóirat]

 

A tárca korábbi államtitkárát, Berke Barnát a tagállamok kormányai szeptember 7-én egyhangú döntéssel az Európai Unió Törvényszéke bírájának választották, mandátuma hat évre szól. Az IM-ben 2014 júniusától töltött be államtitkári posztot.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Indul a Facebook News
2021. március 2.

Indul a Facebook News

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság után Németországban indul el a Facebook News, amelyben német havi és hetilapok is elérhetők lesznek.

Döntött az EU bírósága a lengyel bírói kinevezésekről
2021. március 2.

Sérthetik az uniós jogot a lengyel igazságszolgáltatási tanácsról szóló törvény módosításai, amelyek a legfelsőbb bírósági tisztségekre pályázók kinevezését érintik - foglalt állást kedden közzétett ítéletében az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága.