Aludni tört csak be, 3 évet kapott


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szolnoki Törvényszék lényegét tekintve helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság azon ítéletét, melyben hamis vád és közokirathamisítás bűntette, valamint magánlaksértés vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt az ötvenes éveiben járó férfit, aki Tiszaroffon ittasan betört egy lakatlan családi házba, majd a kiérkező rendőröknek maga helyett a testvérének adta ki magát.


Az ittas férfi letaposta a lakatlanul álló ház drótkerítését, betörte az ablakot és bemászott rajta. Nem lopni akart, ott akart aludni. A szomszéd meglátta, és rendőrt hívott. Mikor a kiérkező rendörök kihallgatták a férfit, nem a saját, hanem valótlanul a testvére adatait adta meg. 

[htmlbox BDT]

A gyanútlan fivérrel szemben vádat emeltek, és csak a bíróságon derült ki, hogy nem ő, hanem a testvére a valódi tettes, ezért az ügyész ejtette a vádat vele szemben. Nem úgy a testvérével szemben, akit a Szolnoki Járásbíróság napokban jogerőre emelt ítéletével többévi börtönbüntetésre ítélt.
(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital bejelentése után a Nemzeti Választási Iroda megkezdte a választópolgárok számára vonatkozó adatszolgáltatást

Az önkormányzati választás során szó szerint egy-két szavazaton is múlhat egy polgármesteri szék sorsa, ezért, ha lehet, még az országgyűlési választásnál is fontosabb, hogy a választásig hátralévő időszakban időről időre lássuk, hányan jelentik át magukat egyik településről a másikra. Az esetleges voksturizmus így lehet leleplezhető. 

2023. december 6.

A digitális állampolgárság külföldi mintái és alkotmányos pillérei

Az új digitális személyazonosítást szolgáló alkalmazás az Európai Parlament és a Tanács 910/2014/EU rendeletének (eIDAS rendelet) megfelelően kerül kialakításra. A norma azt szabályozza, hogy a bizalmi szolgáltatók hogyan nyújthatnak ügyfélazonosítási és az aláírás vitathatatlanságát biztosító szolgáltatásokat, valamint hogyan kell a működésüket szabályozni, illetve elismerni az EU összes tagállamában.