ÁNYK helyett iFormon tarthatunk kapcsolatot a Közbeszerzési Hatósággal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Közbeszerzési Hatóság felhívta a figyelmet, hogy 2022. január 1. napjától a jogalkotó kivezette az ÁNYK űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatást a közbeszerzési ügyekben.

Az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Vhr.) 2022. január 1. napján hatályba lépett módosítása kivezette az ÁNYK űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatást (a továbbiakban: ÁNYK), az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet jogszabályi változásokról szóló tájékoztatója szerint.

A Vhr. 7. § (2) bekezdése alapján, az elektronikus űrlapok szabályszerű módosítása után a Közbeszerzési Hatóság és a Közbeszerzési Döntőbizottság részére az ÁNYK-n keresztül megküldött iratot be nem nyújtottnak kell tekinteni. Az így megküldött iratokat 2022. február 21-étől a Közbeszerzési Hatóság, illetve a Közbeszerzési Döntőbizottság nem fogadja el joghatályosként benyújtottnak, melyről, megfelelő formában tájékoztatást kapnak az ügyfelek.

Complist

A megszüntetett ÁNYK szolgáltatás helyett az ügyfelek kizárólagosan az iForms felületét használva tudják előterjeszteni az ügyek intézéséhez szükséges iratokat, a magyarorszag.hu, valamint a jelen honlapon elérhető új űrlapok segítségével.

A Közbeszerzési Döntőbizottság, valamint a Közbeszerzési Hatóság előtt történő elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos tájékoztatások elérhetők a honlap e-ügyintézés menüpontja alatt.

https://kozbeszerzes.hu/e-ugyintezes/a-kozbeszerzesi-hatosag-kozlemenye-az-elektronikus-ugyintezesrol-/

https://dontobizottsag.kozbeszerzes.hu/e-ugyintezes/a-kozbeszerzesi-dontobizottsag-tajekoztatoja-az-elektronikus-ugyintezesrol/

(kozbeszerzes.hu)
Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.