Átkísérte az zöldhatáron: 5 és fél év


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépéséért járt az 5 és fél év első fokon.


Gyorsított eljárásban öt és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy férfit, aki tizennégy migránst kísért át a zöldhatáron – tájékoztatott a Szegedi Törvényszék szóvivője.

A bíróság a vádlottat társtettességben elkövetett embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint vádlott megállapodott megbízójával, hogy három társával együtt 14 magukat szír és török állampolgárnak valló migránst átjuttat a szerb-magyar zöldhatáron.

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia

2016. május 11-12. között kerül megrendezés a II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia, melynek fő témái között az új Ptk. gyakorlata, valamint az új polgári perrendtartás szerepel.

Előjelentkezési akciónk keretében 2015. december 31-ig 149 990 Ft (+ áfa) helyett 128 990 Ft-ért (+ áfa) jelenkezhet.

Részletes program és jelentkezés >>

A vádlott hétfő este találkozott társaival, majd valamennyien a szerb-magyar zöldhatár vajdasági oldalához mentek, ahol már várták őket a mások által odaszállított migránsok. A csoport a határzárhoz gyalogolt, ahol a vádlott társai megemelték a kerítést, a határsértők és az embercsempész pedig átbújtak alatta. A zöldhatárról a vádlott vezetésével egy előzetesen megbeszélt találkozóhelyre indultak, ahonnan a migránsokat Nyugat-Európába szállították volna tovább, de a határrendészek Szeged-Gyálarét külterületén elfogták őket.

A bíróság döntése ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. január 19.

Hat évre ítélték a jogászból lett sikertelen fegyveres rablót

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy szegedi jogászt, aki 2020 tavaszán pisztollyal megpróbált kirabolni egy postát, majd két nap múlva ötezer forintot zsákmányolt egy virágboltból – közölte a bíróság.

2022. január 19.

E-kereskedelem: dinamikus bővülés, növekvő kockázatok

Az ÁSZ elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség van a vásárlói tudatosság erősítésére annak érdekében, hogy az interneten történő vásárlások során az emberek felelős, adataik megfelelő védelmét is biztosító döntéseket hozzanak.