Az EJEB döntéseinek hatása

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. június 14.
Rovat:

Az Európa Tanács új interaktív honlapot indított, amelyen keresztül tájékoztatást nyújt az EJEB ítéleteinek pozitív hatásairól. 


A honlapon megtekinthetők, hogy az EJEB ítéleteket a nemzeti hatóságok hogyan hajtották végre az EJEB döntéseket, illetve hogyan befolyásolta az Európa Tanács 47 tagállamában élők életét.

„Az Emberi Jogok Európai Egyezménye 830 millió ember alapvetőjogait védi Európában” –jelentette ki az Európa Tanács elnöke.

A honlap ugyan csak a fontosabb döntéseket ismerteti, de meg tudja mutatni, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezménye hogyan érvényesül, illetve megerősíti az emberi jogok, a demokrácia és a joguralom elkötelezett híveit, hogy munkájuknak van értelme.

(coe.int)

[htmlbox Jogászvilág_hírlevél]

 

 

Kapcsolódó cikkek:


EJEB-kritika Belgiumnak
2018. szeptember 18.

Elmarasztalta Belgiumot kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), kiemelve, hogy a helyi hatóságok jogsértő módon tiltottak ki egy hidzsábot - a hajat teljesen elfedő iszlám fejkendőt - viselő nőt egy bírósági tárgyalásról.

Részegen okozott halálos balesetet
2018. szeptember 18.

Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla kedden egy Tolna megyei férfit, aki 2015-ben ittasan és kábítószer hatása alatt halálos balesetet okozott, 2016-ban pedig szintén részegen úgy megütött egy férfit, hogy az meghalt.

Börtönbe megy a balatoni betörő
2018. szeptember 18.

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélt a Siófoki Járásbíróság első fokon egy hajléktalan férfit, aki mintegy ötven ingatlanba tört be a Balaton déli partján tavaly - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.