Az ET Miniszteri Bizottsága az EJEB ítéletek végrehajtását ellenőrizte


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ET Miniszteri Bizottsága Strasbourgban tartotta negyedéves értékelő ülését, amelyen 16 tagállamra vonatkozó 32 döntés végrehajtását vizsgálta.

Az összefoglaló jelentés Örményországra, Azerbajdzsánra, Bulgáriára, Németországra, Görögországra, Magyarországra, Izlandra, Olaszországra, Litvániára, Máltára, Moldovára, Portugáliára, Romániára, Oroszországra, Szerbiára és Törökországra vonatkozóan összesen 477 EJEB döntéssel kapcsolatban tett megállapítást.

A Miniszteri Bizottság meghatározta a következő negyedév zárásakor, várhatóan szeptemberi ülésén vizsgálandó ügyek listáját is.

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének 46. cikke szerint az EJEB által hozott döntések kötelező erejűek a tagállamokra nézve.

Az ET Miniszteri Bizottsága az ítéletek végrehajtásának felülvizsgálatát a tagállami hatóságok, a civil szervezetek és egyéb érdekeltek által adott információk alapján ellenőrzi.

(coe.int)


Kapcsolódó cikkek

2022. január 26.

Elkezdődött a német dzsihadista anya pere

A kétgyermekes anyát a többi között azzal vádolják, hogy a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet tagjaként Szíriában közreműködött emberiesség elleni bűncselekményekben.