Az ügyészség szerezheti vissza egy idős férfi vagyonát a 37 évvel fiatalabb feleségétől


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pest Megyei Főügyészség egy hanyatló mentális állapotban lévő idős férfi érdekében indított pert, aki szinte minden vagyonát elajándékozta harminchét évvel fiatalabb, újdonsült feleségének.

Az 1932-ben született férfi szellemi állapota az utóbbi években fokozatos hanyatlásnak indult és jelentősen hiszékennyé vált. Néhai felesége közeli elvesztését követően mély gyászba esett, lelki állapota egyre romlott, egyre labilisabbá és befolyásolhatóbbá vált.

A 87 éves férfi 2019 tavaszán Budapesten találkozott először a nála 37 évvel fiatalabb, büntetett előéletű nővel, aki egy padon ülve beszélgetésbe bocsátkozott vele, és megkérdezte tőle, hogy van-e kiadó szobája. A férfi a vezetékes telefonszámát megadta a nőnek, aki ezt követően felhívta és – a pillanatnyi ismeretség ellenére – már aziránt is érdeklődött, hogy hozzá költözhetne-e.

A nő 2019. augusztus 18-án az utcán összetalálkozott a templomból hazafelé tartó férfival, akit az autójával hazavitt, majd a lakásán napi rendszerességgel meglátogatta. A nő ekkor intim testi kapcsolatba bocsátkozott az idős úrral. Már tíz nappal később, 2019. augusztus 28-án azonnali házasságkötés végett elvitte egy budapesti polgármesteri hivatalba, ahol azonban a házasságkötés nem történt meg, mivel az ügyintéző tájékoztatta őket arról, hogy a házasságkötésre csak 30 napos várakozási időt követően van lehetőség. Viszont már másnap egy másik polgármesteri hivatalból telefonáltak és közölték velük, hogy még aznap megtörténhet a házasságkötés. Ezért délután, két tanúval megjelentek a polgármesteri hivatalban, ahol összeházasodtak.

A házasságkötést követően a nő igyekezett a férfit rokonai ellen fordítani, majd rövid időn belül megszakította a kapcsolatot a saját rokonságával. Tavaly szeptemberben a nő a férfit budapesti lakásából egy albérletbe költöztette, és bútorainak egy részét is elvitette.

A fenteket követően a nő ügyvédjével szerződést készíttetett, mely szerint az idős úr budapesti ingatlanát és balatoni nyaralóját újdonsült feleségének ajándékozta. A nő az ajándékul megszerzett nyaralót egy héten belül nyomban el is adta, továbbá a budapesti lakás értékesítésével ingatlanközvetítő irodákat bízott meg.

A Pest Megyei Főügyészség az ingatlanok visszaszerzése érdekében pert indított a Fővárosi Törvényszéken, valamint a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt megtámadta a felek házasságkötését is. Az ügyészség keresetében azt kérte a bíróságoktól, hogy a férfi vagyonának visszaszerzése érdekében rendeljék el a földhivatal a nő, valamint a nyaralót megvásárló személy tulajdonjogának törlését a tulajdoni lapokról, valamint az idős férfi és a nő házasságának érvénytelenségét állapítsák meg. Az ügyben nyomozás is indult – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek