Berlinben befagyasztják a bérleti díjakat

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. október 24.
Címkék: , , , ,
Rovat:
Ha a nemzeti parlament is elfogadja, a lakhatási költségek növekedésének megállítása érdekében öt évre fagyaszthatják be a bérleti díjakat.

A baloldali többségű berlini kabinet megállapodott a 2014 előtt épített ingatlanok bérleti díjának öt évre történő befagyasztásáról. A javaslat elfogadására azért került sor, mert a Berlinben élők többsége bérli a lakását. A bérlői kereslet miatti áremelkedés sokakat kényszerített a városból való elköltözésre.

A bérleti díjak az 1989-es újraegyesítést követően nagyon sokáig alacsonyak voltak, főleg a város keleti, volt kommunista részén, amely számos művészt és előadót vonzott a városba.

(theguardian.com)

Kapcsolódó cikkek:


Hét év járt a nemi erőszakért
2019. december 12.

Jogerősen hét év fegyházra ítéltek szexuális erőszak bűntette miatt egy dunaújvárosi férfit, aki 2014 szeptemberében egy buszmegállóban megerőszakolt egy magatehetetlen nőt.

Itthon is utat tör a precedensjog
2019. december 12.

A legtöbben hallottak már az angolszász precedensjog és a kontinentális bíróságok közti különbségről – ahogy talán arról is, hogy Magyarország eddig egyértelműen az utóbbi táborhoz tartozott. Azonban egy, a napokban elfogadott törvénymódosítás komoly lépést jelent az ellenkező irányba.

Módosul a pótmunka szabályozása
2019. december 12.

Az építési tevékenységről szóló kormányrendelet módosításával egyértelművé vált a pótmunka és a többletmunka fogalma.