Bírósági fogalmazói pályázatok: jelentkezésre buzdít a birosag.hu

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. január 18.
Címkék: ,
Rovat:
Az Országos Bírósági Hivatal elnöke évente kétszer tesz közzé – közös, összesített – bírósági fogalmazói pályázati kiírást, a bíróságok igényei alapján.

A megújult www.birosag.hu oldalon az Életpálya menüponton a felugró ablakban a Pályázatok alcímre kattintva érhetik el az érdeklődők a bírósági fogalmazói pályázatokat a bal oldali menüsorból – olvasható a honlapon.

A bírósági fogalmazói álláshelyek pályázat útján tölthetők be. A bírósági fogalmazók egyetemi jogi végzettségű igazságügyi alkalmazottak, a bírósági fogalmazó kinevezése határozatlan időre vagy legfeljebb 5 évig tartó határozott időre szólhat. A kinevezés feltétele a sikeres fogalmazói versenyvizsga.

A bírósági fogalmazóknak a 3 éves joggyakorlati idő alatt lehetőségük nyílik megismerni a bíróságok tevékenységét minden szinten és minden ügyszakban. Ez a gyakorlatban megszerezhető tapasztalat a szakvizsgára való felkészülést is nagymértékben megkönnyítheti.

A bírósági fogalmazói pályázat általános tudnivalóit foglalták össze a Fogalmazói pályázat általános tudnivalói menüpontban. Az oldal aljára görgetve letölthetők a fogalmazói felvételire vonatkozó jogszabályok és egyéb szervezetszabályozó eszközök, valamint a versenyvizsgát bemutató mintafeladatok.

A pályázati feltételeket, a benyújtandó iratok és igazolások felsorolását a Közérthető pályázati kiírás menüponton keresztül lehet elérni.

A pályázathoz szükséges jelentkezési lap a Bírósági fogalmazói pályázatok Pályázati nyomtatványok linkről tölthető le. A nyomtatvány kitöltésében egy előre kitöltött minta nyomtatvánnyal nyújtunk segítséget a jelentkezők részére, mely ugyanott szintén letölthető.

A következő pályázati kiírás 2019. január hónapban várható. Bátorítva a leendő bírósági fogalmazókat a jelentkezésre, érdekes interjúkat tettek közzé a már felvételt nyert munkatársakkal, melyeket a megújult honlapon az Interjúk alcím alatt olvashatnak el.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Nemzetközi drogkereskedő-hálózatot kapcsoltak le
2019. augusztus 26.

Nemzetközi kábítószerkereskedő-hálózat tagjait fogták el a rendőrök Budapesten: a horvát, magyar és koszovói gyanúsítottat egy 115 milliós marihuánaszállítmány elosztásakor érték tetten a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

Arcfelismerő technológia leplezett le egy gyilkost
2019. augusztus 23.

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit a délkelet-kínai Fucsien tartományban, miután egy arcfelismerő technológiát használó szoftver felismerte, hogy a férfi egy halott nő arcának azonosításával próbál kölcsönt felvenni egy online felületen.