Bírósági fogalmazói pályázatok: jelentkezésre buzdít a birosag.hu

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. január 18.
Címkék: ,
Rovat:
Az Országos Bírósági Hivatal elnöke évente kétszer tesz közzé – közös, összesített – bírósági fogalmazói pályázati kiírást, a bíróságok igényei alapján.

A megújult www.birosag.hu oldalon az Életpálya menüponton a felugró ablakban a Pályázatok alcímre kattintva érhetik el az érdeklődők a bírósági fogalmazói pályázatokat a bal oldali menüsorból – olvasható a honlapon.

A bírósági fogalmazói álláshelyek pályázat útján tölthetők be. A bírósági fogalmazók egyetemi jogi végzettségű igazságügyi alkalmazottak, a bírósági fogalmazó kinevezése határozatlan időre vagy legfeljebb 5 évig tartó határozott időre szólhat. A kinevezés feltétele a sikeres fogalmazói versenyvizsga.

A bírósági fogalmazóknak a 3 éves joggyakorlati idő alatt lehetőségük nyílik megismerni a bíróságok tevékenységét minden szinten és minden ügyszakban. Ez a gyakorlatban megszerezhető tapasztalat a szakvizsgára való felkészülést is nagymértékben megkönnyítheti.

A bírósági fogalmazói pályázat általános tudnivalóit foglalták össze a Fogalmazói pályázat általános tudnivalói menüpontban. Az oldal aljára görgetve letölthetők a fogalmazói felvételire vonatkozó jogszabályok és egyéb szervezetszabályozó eszközök, valamint a versenyvizsgát bemutató mintafeladatok.

A pályázati feltételeket, a benyújtandó iratok és igazolások felsorolását a Közérthető pályázati kiírás menüponton keresztül lehet elérni.

A pályázathoz szükséges jelentkezési lap a Bírósági fogalmazói pályázatok Pályázati nyomtatványok linkről tölthető le. A nyomtatvány kitöltésében egy előre kitöltött minta nyomtatvánnyal nyújtunk segítséget a jelentkezők részére, mely ugyanott szintén letölthető.

A következő pályázati kiírás 2019. január hónapban várható. Bátorítva a leendő bírósági fogalmazókat a jelentkezésre, érdekes interjúkat tettek közzé a már felvételt nyert munkatársakkal, melyeket a megújult honlapon az Interjúk alcím alatt olvashatnak el.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Felfüggesztett büntetést kapott az orvvadász
2019. április 18.

A Tapolcai Járásbíróság 2019. április 17-én kihirdetett ítéletével lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért őt két év – végrehajtásában négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Nemzeti exportcikk lehet a digitális bíróságból
2019. április 17.

Együttműködési megállapodást kötött 2019. április 17-én dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mely szerint a jövőben Magyarország bíróságai is bekapcsolódnak hazánk digitális exportjának fejlesztésébe.

Csecsemőgyilkosságért ítéltek el egy házaspárt és lányukat
2019. április 16.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt egy házaspár 25, illetve 20 éves fegyházbüntetését hagyta jóvá kedden a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla. Lányuk kétéves börtönbüntetését helyben hagyta az ítélőtábla, de esetében az ítélet végrehajtásának felfüggesztését háromról öt évre emelte - közölte a táblabíróság szóvivője.

Az EU hatékonyabb védelmet biztosít az uniós jog megsértését bejelentőknek
2019. április 16.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadta azt a szabályozást, amely a jövőben nagyobb védelmet biztosít a munkavégzés során tapasztalt, az európai uniós szabályozást sértő törvénytelenségeket vagy kárt okozó cselekményeket bejelentők számára - közölte az uniós parlament kedden.