Börtönbe küldték a trolibuszvezetőt megkéselő férfit


Jogerősen letöltendő börtönre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy trolibuszvezetőre bicskával támadó férfit.

A vádlott 2018. július 21-én ittasan utazott egy budapesti trolibuszon, és amikor cigarettára gyújtott a járművön, a sofőr leszállásra szólította fel. A férfi a leszállást követően visszafordult és egy hat centiméter pengehosszúságú bicskával a sofőr felé szúrt, akit a karján megsebesített. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt a veszélye, hogy ennél komolyabbá válik a sérülés – közölte a törvényszék.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) elsőfokon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. Ezzel az ítélettel szemben kizárólag a büntetés mértékét illetően jelentettek be fellebbezést: az ügyészség súlyosítást, míg a vádlott és védője enyhítést indítványozott.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a PKKB ítéletét és megállapította, az elsőfokú bíróság helyesen értékelte a büntetéskiszabási körülményeket, az általa kiszabott szabadságvesztés mértéke elégséges és szükséges a büntetési célok megvalósításához.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek