Családi kedvezményekről tájékoztat a Miskolci Törvényszék


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

CSED, GYED, CSOK, mindezekről és számos gyermekek után járó és a fiatal házasok által igénybe vehető családtámogatásokról és kedvezményekről tájékoztat a Miskolci Törvényszék „Családi kisokos 2019” kiadványa. A füzetet dr. Répássy Árpád, a törvényszék elnöke és dr. Bácskay Ágnes bírósági titkár mutatta be a Duna TV Család-barát című műsorában. 

A Miskolci Törvényszék elnöke elmondta, a mai magyar családtámogatási rendszer és a hatályos jogszabályok rendkívül szerteágazóak, nagyon sokféle módon támogatja a Magyar Állam a gyermekvállalást és a gyermeknevelést. A kiadvány teljes körű katalógusát adja a családtámogatási rendszernek. Mindenki, aki gyermeket szeretne vállalni, vagy akinek már gyermeke, gyermekei vannak, egy helyen összegyűjtve találja meg a kiadványban a családot támogató információkat.

A tájékoztató közérthető formában sorolja fel a különböző juttatásokat és azok igénylésének módját is. Az érdeklődők pontos tájékoztatást kapnak a gyermekek után járó szabadságokról, a családi adókedvezményről, de akár a gyermekek étkezési térítési díjkedvezményéről és a tankönyvtámogatásról is.

A Családi kisokos ide kattintva elérhető.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2019. február 7.

EuB: a családi juttatásnak nem feltétele a munkaviszony

Az uniós jog szerint nem kell, hogy valaki valamely tagállamban munkavállaló legyen ahhoz, hogy egy másik tagállamban lakó gyermekei után családi ellátásokra legyen jogosult – közölte döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.