Egyezség után ítélték el a közokirat-hamisítót

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. szeptember 12.
Címkék:
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyezség után kapott felfüggesztett börtönt a 41 rendbeli közokirat-hamisítással vádolt hamisító – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Az ügyészség és a vádlott között létrejött egyezség alapján jogerős ítéletet hirdetett a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) abban a büntetőügyben, amelyben a vádlottat 41 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolta az ügyészség.

Az ítélet szerint a vádlott hamis közokiratok előállítására alkalmas eszközöket tartott a lakásán és a hamis közokiratok elkészítéséhez szükséges plasztik kártyákat, bizonyítvány borítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, borító fóliákat, hologram matricákat, kitöltetlen forgalmi engedélyt, hatóságok és intézmények száraz bélyegzőit, továbbá eredeti okmányok fénymásolatait tartotta magánál azért, hogy ezek felhasználásával, megrendelésre, a valódiság látszatát keltő, korábban nem létező közokiratokat készítsen.

Az ügyészség a vádiratban jelezte, hogy a vádemelést megelőzően – az új Be. szabályai alapján – egyezséget kötött a terhelttel és védőjével a bűnösség beismeréséről, továbbá kérte a bíróságot, hogy ezt az előkészítő ülésen hagyja jóvá.

A BKKB a 2019. szeptember 12-i előkészítő ülésen az új Be. rendelkezéseinek megfelelően az ügyészség és a vádlott, valamint védője által kötött egyezséget jóváhagyta, mivel az mindenben megfelelt az eljárási törvény által előírt feltételeknek, és az egyezség tartalmával egyezően halmazati büntetésül 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

Az ítélet elsőfokon jogerős.

Kapcsolódó cikkek:


Két év börtönre ítéltek egy svéd orgazdát
2020. szeptember 25.

A Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen 2 év börtönre ítélte és 3 évre kiutasította az országból azt a 35 éves svéd állampolgárságú férfit, aki ellen orgazdaság, közokirat-hamisítás, egyedi azonosítójellel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat az ügyészség.

A GVH vizsgálatot indított két marketingcéggel szemben
2020. szeptember 25.

A GVH vizsgálatot indított két marketingcéggel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenykorlátozás gyanújával eljárást indított a Star Network MCN Szolgáltató Kft.-vel és a 4KIDS Meseportál Kft.-vel szemben. A két, online tartalommenedzsmenttel és marketing-tevékenységgel foglalkozó cég ugyanis feltételezhetően felosztotta egymás között vevőkörét.