Egyezség után ítélték el a közokirat-hamisítót

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. szeptember 12.
Címkék:
Rovat:
Egyezség után kapott felfüggesztett börtönt a 41 rendbeli közokirat-hamisítással vádolt hamisító – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Az ügyészség és a vádlott között létrejött egyezség alapján jogerős ítéletet hirdetett a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) abban a büntetőügyben, amelyben a vádlottat 41 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolta az ügyészség.

Az ítélet szerint a vádlott hamis közokiratok előállítására alkalmas eszközöket tartott a lakásán és a hamis közokiratok elkészítéséhez szükséges plasztik kártyákat, bizonyítvány borítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, borító fóliákat, hologram matricákat, kitöltetlen forgalmi engedélyt, hatóságok és intézmények száraz bélyegzőit, továbbá eredeti okmányok fénymásolatait tartotta magánál azért, hogy ezek felhasználásával, megrendelésre, a valódiság látszatát keltő, korábban nem létező közokiratokat készítsen.

Az ügyészség a vádiratban jelezte, hogy a vádemelést megelőzően – az új Be. szabályai alapján – egyezséget kötött a terhelttel és védőjével a bűnösség beismeréséről, továbbá kérte a bíróságot, hogy ezt az előkészítő ülésen hagyja jóvá.

A BKKB a 2019. szeptember 12-i előkészítő ülésen az új Be. rendelkezéseinek megfelelően az ügyészség és a vádlott, valamint védője által kötött egyezséget jóváhagyta, mivel az mindenben megfelelt az eljárási törvény által előírt feltételeknek, és az egyezség tartalmával egyezően halmazati büntetésül 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

Az ítélet elsőfokon jogerős.

Kapcsolódó cikkek:


Jogtár technikai ügyfélszolgálat az önkormányzati választások idején
2019. október 11.

Az ügyészség és a vádlott között létrejött egyezség alapján jogerős ítéletet hirdetett a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) abban a büntetőügyben, amelyben a vádlottat 41 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolta az ügyészség. Az ítélet szerint a vádlott hamis közokiratok előállítására alkalmas eszközöket tartott a lakásán és a hamis közokiratok elkészítéséhez szükséges plasztik kártyákat, bizonyítvány borítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, borító fóliákat, hologram matricákat, kitöltetlen forgalmi engedélyt, hatóságok és intézmények száraz bélyegzőit, továbbá eredeti okmányok fénymásolatait tartotta…

Nincsenek kirívó jogsértések a kuponos akciókban
2019. október 11.

Nincsenek kirívó jogsértések a kuponos akciókban

Az év utolsó hónapjaiban a magazinokban és az interneten a vásárlási kedv fokozásának gyakori, népszerű eszközeiként jelennek meg a kuponok. A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeres ellenőrzéseinek tapasztalatai azt mutatják, hogy kirívó jogsértések nincsenek, kifogás mindössze a vizsgált akciók huszadánál merült fel.

Vádat emeltek VV Fanni gyilkosa ellen
2019. október 11.

Emberölés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség pénteken egy férfi ellen, aki értékeinek megszerzéséért megölte a televíziós valóságshowban VV Fanni néven ismertté váló nőt 2017-ben Budapesten - közölte a fővárosi főügyész.