Egyre kevesebb az elhúzódó ügy

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. június 5.
Címkék: , ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2019. első negyedév végére tovább csökkent a két éven túl folyamatban lévő peres ügyek száma. 2018. március 31-hez képest 8%-kal, azaz több mint 600 üggyel kevesebb volt 2 évnél tovább folyamatban.

Az ítélőtáblákon 2019. március végén már csak 120 olyan peres ügy volt, ami 6 hónapnál régebben indult. Ez 2018 első negyedévének végéhez viszonyítva 17,3%-os, 2010 végéhez képest pedig több mint 76%-os csökkenést jelent – írja a birosag.hu.

Kapcsolódó cikkek:


A bíróság nem bírálta el a kereseti kérelmeket
2020. június 5.

A bíróság nem bírálta el a kereseti kérelmeket

Közigazgatási perben a felperes főszabály szerint csak a megelőző közigazgatási eljárásában már értékelt tényekre, körülményekre hivatkozhat. Ezért nem elégséges indoka a kereseti kérelem elutasításának az, hogy a felperes nem hivatkozott új tényállási elemre, nem csatolt új bizonyítékot.

Tisztességtelen ÁSZF-et alkalmazott a mobilszolgáltató
2020. június 5.

Tisztességtelen ÁSZF-et alkalmazott a mobilszolgáltató

A felülvizsgálati kérelemmel érintett szerződési feltételek tisztességtelenek, mert egyes feltételek nem egyértelműek, mások nem tartalmazzák igazolható módon az előfizető tájékoztatásának a tartalmát, illetve abban a fogyasztó őt megillető jogról mond le.