Elektronikusan igényelhető a csőd és felszámolásmentességi igazolás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július 1-től egyszerűbben, online rendszeren keresztül működik a csőd- és felszámolási igazolási kérelmek ügyintézése.

A Cstv. 6.§ (1d) bekezdése szerint a gazdálkodó szervezet az OBH-tól (2013 óta) igazolást kérhet arról, hogy nincs ellene benyújtva jogerősen még el nem bírált csődeljárás/felszámolási eljárás iránti kérelem, illetve nincs vele szemben kezdeményezett és jogerősen még el nem rendelt felszámolási eljárás.

A fenti szabályrendszer alapján kialakított eddigi papír alapú ügymenet 2019.07.01. napjával elektronikus ügyintézésre tér át, ezáltal az ügyintézési idő gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

Az igazolás az erre a célra kialakított https://csodbetekinto.birosag.hu/ weblapon keresztül, elektronikus formában igényelhető.

A fenti linken a regisztrációt követően, ügyfélkapu belépéssel, elektronikus formában kérhető az igazolás kiállítása>

Bővebb tájékoztatás a rendszerrel kapcsolatban az
•         https://csodbetekinto.justice.hu/altalnos-tudnivalok
•         https://csodbetekinto.justice.hu/hasznalati-utmutato
linkeken érhető el.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 9.

Ügyészségi túlkapásról beszél Trump a házkutatása kapcsán

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.