Elektronikusan igényelhető a csőd és felszámolásmentességi igazolás

Július 1-től egyszerűbben, online rendszeren keresztül működik a csőd- és felszámolási igazolási kérelmek ügyintézése.

A Cstv. 6.§ (1d) bekezdése szerint a gazdálkodó szervezet az OBH-tól (2013 óta) igazolást kérhet arról, hogy nincs ellene benyújtva jogerősen még el nem bírált csődeljárás/felszámolási eljárás iránti kérelem, illetve nincs vele szemben kezdeményezett és jogerősen még el nem rendelt felszámolási eljárás.

A fenti szabályrendszer alapján kialakított eddigi papír alapú ügymenet 2019.07.01. napjával elektronikus ügyintézésre tér át, ezáltal az ügyintézési idő gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

Az igazolás az erre a célra kialakított https://csodbetekinto.birosag.hu/ weblapon keresztül, elektronikus formában igényelhető.

A fenti linken a regisztrációt követően, ügyfélkapu belépéssel, elektronikus formában kérhető az igazolás kiállítása>

Bővebb tájékoztatás a rendszerrel kapcsolatban az
•         https://csodbetekinto.justice.hu/altalnos-tudnivalok
•         https://csodbetekinto.justice.hu/hasznalati-utmutato
linkeken érhető el.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Arcfelismerő technológia leplezett le egy gyilkost
2019. augusztus 23.

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit a délkelet-kínai Fucsien tartományban, miután egy arcfelismerő technológiát használó szoftver felismerte, hogy a férfi egy halott nő arcának azonosításával próbál kölcsönt felvenni egy online felületen.

Vádat emeltek Simonka György ellen
2019. augusztus 21.

Vádat emeltek Simonka György országgyűlési képviselő és harminckét társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.