Elérhetőek az új büntetőeljárásról szóló tájékoztatók

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. június 14.
Rovat:

 Az Országos Bírósági Hivatal  a bírák képzésével, digiitális tankönyv és infografikák készítésével segíti az új Be. hatálybalépésére való felkészülést..

 


Ismert például, hogy a bírók zökkenőmentes átállását az új jogszabály alkalmazására egy 27 előadásból álló központi és 2×3 napos regionális képzés, továbbá egy közel 1500 oldalas elektronikus tankönyv igyekezett megkönnyíteni. Az elektronikus formában elérhető tananyagot ráadásul számos, a változásokat szemléltető folyamatábra egészítette ki. 
Az ügyfelek tájékoztatása érdekében az OBH tájékoztató kiadványokat készített, melyek közérthetően, infografika használatával mutatják be a főbb változásokat. Így hamar érthetővé válik, milyen új szabályok vonatkoznak a fellebbezésre, a kényszerintézkedésekre, hogyan változik az eljárások rendje, vagy éppen az, hogy kit illet meg különleges bánásmód. 

[htmlbox be_jogszabalytukor]

Kapcsolódó cikkek:


Kölyökkutyákat vert agyon egy nő
2018. november 14.

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

A közigazgatási bíróságok létrehozásáról tárgyal a Ház
2018. november 14.

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló kormányzati előterjesztését, majd a képviselők vitát nyitnak az állami ünnepségek hagyományos helyszíneinek közterület-foglalásáról szóló indítványról.