Elérhetőek az új büntetőeljárásról szóló tájékoztatók

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2018. június 14.
Rovat:

 Az Országos Bírósági Hivatal  a bírák képzésével, digiitális tankönyv és infografikák készítésével segíti az új Be. hatálybalépésére való felkészülést..

 


Ismert például, hogy a bírók zökkenőmentes átállását az új jogszabály alkalmazására egy 27 előadásból álló központi és 2×3 napos regionális képzés, továbbá egy közel 1500 oldalas elektronikus tankönyv igyekezett megkönnyíteni. Az elektronikus formában elérhető tananyagot ráadásul számos, a változásokat szemléltető folyamatábra egészítette ki. 
Az ügyfelek tájékoztatása érdekében az OBH tájékoztató kiadványokat készített, melyek közérthetően, infografika használatával mutatják be a főbb változásokat. Így hamar érthetővé válik, milyen új szabályok vonatkoznak a fellebbezésre, a kényszerintézkedésekre, hogyan változik az eljárások rendje, vagy éppen az, hogy kit illet meg különleges bánásmód. 

[htmlbox be_jogszabalytukor]


Kapcsolódó cikkek:


Kórházi betegektől lopott, börtönbe megy
2018. augusztus 16.

Nem jogerősen három év börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön egy férfit, aki visszaesőként egy erzsébetvárosi kórházban betegek értékeit lopta el - közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

Jön a harmadik nem a német jogi szabályozásban
2018. augusztus 15.

Az alkotmánybíróság utasítására bevezetnek egy harmadik nemet Németországban a személyiségi jogi szabályozásban, az erről szóló törvénytervezetet a szerdai ülésén fogadta el a szövetségi kormány.