Elhunyt Horváth Jenő, a Magyar Ügyvédi Kamara korábbi elnöke


Elhunyt Horváth Jenő a Magyar Ügyvédi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke pénteken – tudatta Bánáti János, a kamara vezetője.

Horváth Jenő 1956 óta volt ügyvéd, 1974-től 1989-ig a Budapesti Ügyvédi Kamara, 1989-től 2006-ig négy cikluson át a Magyar Ügyvédi Kamara elnöki tisztét töltötte be.

Horváth Jenő 1985 és 1990 között országgyűlési képviselő volt, továbbá címzetes egyetemi tanár, az ELTE Polgári eljárásjogi tanszékének oktatója, aki számos ügyvédi és állami kitüntetés kapott. Horváth Jenő 93 éves volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2013. május 23.

Az Első Magyar Ügyvédnap

A Legfelsőbb Bíróság dísztermében rendezték meg 2008. november 29-én az első Magyar Ügyvédnap szakmai programját. Az élénk sajtóérdeklődéssel kísért esemény jelentőségét mutatta, hogy az ügyvédkollegák mellett megjelentek az állami és közélet jelenlegi és volt reprezentánsai is. Mint ahogy azt Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke megnyitójában elmondta, az első 20 év kamarai eredményeinek összegző […]
2013. május 23.

Erő, hatalom, siker, vonzás és taszítás

Dr. Horváth Magdolna 1957-ben született. 1983-ban az ELTE Jogi Karán szerzett diplomát, 1986-ban szakvizsgázott, majd 1997–1999-ben társasági szakjogász képzésen vett részt. Szakmai pályafutását az Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó Vállaltnál kezdte, mint jogtanácsos, majd vezető jogtanácsos. 1991-től egyéni praxist folytat, 1998-ban önálló ügyvédi irodát nyit. Szakterülete a cégjog, gazdasági jog, cégek eladása és felvásárlása, koncessziós jog, szerencsejáték jogterület, szellemi alkotások joga, szerzői jog és védjegyjog, lap-és könyvkiadás, színházi jogterület, mediáció és lobby tevékenység. Volt igazgatósági tagja a Szerencsejáték Rt.-nek. Volt felügyelőbizottsági tagja a Nemzeti Sport Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek, a Magyar Szumo Szakszövetségnek, a Magyar Játékkaszinó Kft.-nek, a Belvárosi Kaszinó Kft.-nek., a Casino Sopron Kft.-nek, a Hungexpo Reklám Rt.-nek. Tagja a Magyar Ügyvédnők Egyesületének, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jog Egyesületének. Bejegyzett mediátor és lobbiszakértő, oktat a modern üzleti tudományok területén és rendszeresen felkért választottbíró. Alapítója és felügyelőbizottsági tagja több karitatív, szociális és egészségügyi alapítványnak, egyesületnek. Alapítója az európai együttműködés folyóiratának, az Európai Utas című kulturális lapnak. Kedvenc időtöltése az utazás, síelés, kerékpározás, lovaglás, golf, motorcsónak, zene, könyv.

2017. szeptember 11.

Magyar Érdemrend az „autósok ügyvédjének”

Idén augusztus 20-án az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozata kitüntetést adott át dr. Kovács Kázmérnak, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettesének Áder János köztársasági elnök megbízásából Trócsányi László igazságügyi miniszter. Ilyen szintű állami elismerésben a rendszerváltás óta csak dr. Horváth Jenő, dr. Bánáti János és dr. Bárándy Péter részesült az ügyvédek közül. Kitüntetése alkalmából kértünk interjút az érintettől.