Elítélték a gyermekotthonban élő lányokat futtató párt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizenegy év, illetve tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen egy nőt és élettársát, akik nehéz sorsú, gyermekotthonban élő, nevelésbe vett, bántalmazott lányokat vett rá prostitúcióra.

A rendszeres jövedelemmel nem rendelkező elítéltek egyikük gyermeke révén ismerték meg a két 18 éves és a 14 év alatti lányt. Lakásukba költöztették, majd rávették őket, hogy egy főút mentén, hotelben, panzióban szexuális szolgáltatást nyújtsanak, az alkalmanként keresett 15-20 ezer forintot a vádlottaknak kellett adniuk. Amikor a sértettek fel akartak hagyni ezzel, a pár megfélemlítéssel bírta rá őket a folytatásra.

A nőt és élettársát a bíróság társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélte tizenegy év, illetve tizennégy és fél év fegyházra. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlottak és a védők fellebbeztek a döntés ellen, így az eljárás a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek