Elítélték az apát, akinek a gyermeke bennéget egy épületben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) azt a férfit, akinek gyermeke tavaly nyáron bennégett házuk melléképületében – közölte a BKT.

Azt írták: a törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

A közlemény szerint a vádlott és felesége kapcsolatából négy gyermek született. A férfi a gyermekek nevelésében nem vett részt, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett.

A 7 és 4 éves sértettek speciális nevelést igényeltek, mivel „szellemi fejlettségük kissé elmaradt a koruktól” – tették hozzá.

Felidézték: 2018. augusztus 13-án a vádlott bezárkózott a szobájába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. A gyerekek a ház melléképületében tüzet okoztak. A nagyobbik gyereknek sikerült kimenekülnie a melléképületből, a kisebbik azonban megijedt, és a fal sarkában összekuporodott, segítségért kiáltott.

A hatalmas tüzet látva az egyik szomszéd értesítette a tűzoltókat. Ők már csak a kisfiú megégett holttestét találták meg.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. április 16.

Csecsemőgyilkosságért ítéltek el egy házaspárt és lányukat

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt egy házaspár 25, illetve 20 éves fegyházbüntetését hagyta jóvá kedden a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla. Lányuk kétéves börtönbüntetését helyben hagyta az ítélőtábla, de esetében az ítélet végrehajtásának felfüggesztését háromról öt évre emelte – közölte a táblabíróság szóvivője.